X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament desplega el projecte de coeducació a l'Institut de Sant Pol

coeducacioL'Ajuntament i l'Institut de Sant Pol han engegat aquest curs 2022-2023 un projecte per treballar la coeducació i detectar possibles situacions de maltractament en les relacions entre les persones, i potenciar espais segurs i tranquils.

Arran del treball fet el passat curs 2021-2022, dins de la Comissió de Seguiment i Implementació del Protocol Municipal d'Abordatge de les situacions de violència Masclista de Sant Pol de Mar, va sorgir des de la Regidoria Equitat la necessitat d'iniciar una intervenció amb els i les joves de Sant Pol, i es va valorar l'institut com a un bon espai per desenvolupar el projecte.

La diagnosi i la posterior intervenció al centre l'ha portada a terme l'entitat Enruta't, intervenint amb l'alumnat dins les aules, amb docents i amb les famílies. I, a partir d'aquesta intervenció, es pretén poder establir estratègies i formació a l'equip docent per tal d'implantar el projecte de coeducació durant el proper curs 2023-2024.

L'objectiu final de la intervenció és aconseguir que el propi alumnat se senti còmode i legitimat a l'hora de compartir com se sent al centre i com es relaciona amb la resta d'alumnat i professorat, a més de millorar les relacions humanes, sempre des del respecte i promovent que els espais siguin més segurs i cuidats per a tothom.

Cal fer esment que, de manera paral·lela al desenvolupament del projecte de coeducació a l'Institut, durant el passat curs també es va portar a terme un projecte de coeducació a la Llar d'infants municipal i a la Biblioteca, a través de grups de famílies i joves.

Ambdues accions s'emmarquen en el Pla local Sant Pol feminista per la transversalització de les polítiques de gènere municipals, aprovat en la sessió plenària del 30 de març.

Publicació 24.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina