Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Pàgines
Obrir/tancar menú lateral
Fires i festes
 • sant pol

  Sant Pol gaudeix d'un ampli ventall de Fires i Festes de tota mena. Al llarg del calendari anual podem trobar activitats festives i tradicionals típiques de Sant Pol.

  Destaca en primer lloc, al mes de gener, el dia 25, la nostra segona festa major, la Fira de Sant Pau, d'històrica tradició, ja que el seu origen es remunta a l'època medieval. Antigament havia estat una de les més concorregudes de la comarca per la gran varietat de productes que s'hi oferien, entre ells els torrons de 'bavaia', que encara s'hi poden trobar. 
  En aquesta diada surten en cercavila, els gegants de Sant Pol, els quals acaben oferint a tot el públic assistent l'antic ball de l'almorratxa, típic d'aquesta zona de la costa catalana, que intenta recrear una llegenda d'origen medieval que versa sobre el conflicte entre moros i cristians de l'època. El diumenge després de Sant Pau se celebra la Marxa de Sant Pau, que compta amb prop de 1.500 participants vinguts de tot arreu de Catalunya.

  Durant la Setmana Santa, Sant Pol continua celebrant, sense que hi hagi hagut cap període d'interrupció, la processó de la nit de Divendres Sant, tal com se celebrava cent anys enrere. L'austeritat el silenci només trencat pel cant del Miserere, donen a la cerimònia una gran solemnitat. I la diada de Pasqua Florida és celebrada cada any amb la cantada de les Caramelles pels carrers del poble durant tot el dia. 

  Durant la primavera se celebren un seguit de fires que tenen la gastronomia com a protagonista: Fira de la Maduixa, Mostra Gastronòmica... I d'altres com el veterà Festival del Jazz Galet Club.

  També, per la diada de Corpus, continua sortint la típica processó, que transcorre pels carrers encatifats de dibuixos amb flors. 
  A la vigília de Sant Antoni, el 12 de Juny, es canten al carrer Abat Deàs, amb molta participació popular, els goigs en llaor a aquest Sant. 

  La tradicional revetlla de Sant Joan en el preciós escenari del Passeig de la Punta, dóna la benvinguda a l'estiu, després d'haver cremat la bruixa en un gran foc a l'entrada de l'espigó. 

  El 25 de juliol se celebra la Festa Major de Sant Jaume, animada sempre amb focs artificials, balls, altres activitats culturals i festives i la Fira d'Art de Sant Jaume. Completen el cicle firal i festiu de l'estiu santpolenc, la Fira Alternativa, Firamar i el Festival d'Havaneres, a l'agost, i la tradicional sardinada popular a la platja dels pescadors, al setembre. 

  L'any es tanca amb les celebracions religioses i populars de Nadal.

   

Temes relacionats
 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina