Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
8 de març, Dia Internacional de les Dones

Aquest 8 de març, reivindiquem els nostres drets! 

Per un Sant Pol feminista!

 

Vivim una situació de crisi estructural que té i tindrà un efecte devastador en les dones treballadores d’aquest país, amb un augment de la pobresa, sistemàticament feminitzada. 

Les posicions reaccionàries a escala global pretenen atemptar contra els nostres drets i la societat patriarcal emparen el masclisme i la LGTBI-fòbia. 

L’austeritat i les privatitzacions impliquen una sobrecàrrega major de qui ja de per sí sosté el pes de la reproducció de la vida. 

El treball domèstic, reproductiu i de cures segueix sent invisibilitzat i no valorat, i segueix recaient sobre les nostres esquenes.

En aquest moment en què les dones han passat a ser més del 50% de la població assalariada, continuem patint pitjors salaris, més jornades partides, més temporalitat, dobles i triples jornades i un sostre de vidre infranquejable.

Som les dones les que movem el món i el 8 de març és un bon dia per sortir als carrers! 

 

 

Per què necessitem un Sant Pol més feminista?

Perquè no és veritat que estigui tot guanyat i tenim molt a defensar. El feminisme és una necessitat si volem vides més lliures, i ha demostrat una gran força els últims anys. 

Més organització i consciència feministes són garantia per una transformació radical de la societat.

 

I a  Sant Pol seguirem treballant per un Sant Pol Feminista:

Volem Coeducació sempre! Als tres centres educatius del poble, llar d’infants, escola i institut i a les entitats.

Volem habitatge per a tothom! Cal una planificació de les polítiques d’habitatge en clau feminista, centrades en la promoció de l’habitatge públic i la mobilització de l’habitatge de lloguer.

Volem feines dignes, vides dignes! A través de clàusules administratives que prohibeixin l’escletxa salarial en els serveis municipals. Promoció de la sindicalització i autoorganització en els treballs feminitzats.

Volem prendre el control dels nostres drets! Redefinició dels serveis municipals en clau redistributiva i feminista. Internalització d’aquells serveis que tenen un impacte en les condicions de vida de les dones de classe treballadora.

Volem espais comunitaris, espais segurs! Recuperació de l’espai públic des d’una òptica feminista. 

Prou violència masclista!  Desenvolupament d’un pla local per transversalitzar la mirada feminista a totes les polítiques municipals i seguir garantint l’atenció de totes les dones víctimes de violència masclista.

I seguirem, perquè encara tenim molt a fer!

8 de març: Manifestem-nos contra el sistema patriarcal, racista i classista.

 

 

 

 

Publicació 08.03.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina