Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
25N: Només dones lliures

cartell 25N 2022El 25 de novembre es celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, com cada any, ens sumem a la diada per manifestar de forma contundent el nostre rebuig vers les violències masclistes.

El lema d'enguany és Només dones lliures. Volem els carrers de pobles i ciutats lliures de violències masclistes. Sota aquesta consigna, el divendres 25 de novembre tindrà lloc a la plaça de la Vila de Sant Pol, a les 12 del migdia, la lectura del manifest del 25N, on tota la ciutadania de la vila hi és convidada.

Un manifest que posarà en valor, alhora, tota la tasca realitzada aquest any des de la Regidoria d'Equitat i el conjunt de l'Ajuntament per assolir un Sant Pol Feminista, lliure d'agressions i plural, ja sigui prevenint les violències masclistes des de l'àmbit educatiu i en espais d'oci, com donant suport a dones que es troben en situació de violència, així com oferint espais de suport mutu, entre d'altres.

En definitiva, deconstruïnt la societat patriarcal que recolza la violència estructural. Una violència que es manifesta de forma subtil en el nostre dia a dia, i de forma brutal amb els feminicidis que hem de continuar comptabilitzant.

En aquest sentit, el divendres 25 de novembre, coincidint amb la lectura del manifest del 25N, també inaugurarem un nou marcador dels feminicidis comesos al conjunt dels Països Catalans, que durant el 2022 ha estat de 18 dones assassinades.

Des de la Biblioteca de Can Coromines també se sumen a la reivindicació del 25N amb aquestes dues guies de lectura sobre violència de gènere:

- Només dones lliures

- Prou violència

Temes relacionats
Publicació 18.11.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina