X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol presentarà el Protocol contra les violències masclistes en el marc del 25N

La nostra vila es prepara per commemorar el Dia internacional per l'eliminació de les violències vers les dones amb dues propostes ben destacades i sota el lema de Prou violència!

La primera d'elles serà la presentació del Protocol Local per l'abordatge integral de les violències masclistes, un document que dóna una resposta unificada, coordinada i adequada a les diferents situacions que poden sorgir en l'abordatge de la violència masclista. Més enllà de definir el model d'intervenció i concretar les competències de cada servei implicat, representa la voluntat, la fermesa i la unió d'esforços per erradicar la violència masclista de la nostra societat.

Han participat en la seva redacció diferents departaments de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Equitat, Salut, Educació, Joventut, Benestar Social i Promoció Econòmica), centre assistencial de salut, Policia Local, Mossos d'Esquadra, centres d'ensenyament (llar d'infants, escola Sant Pau i Institut), Biblioteca i serveis comarcals d'Informació i Atenció a les Dones. Entre tots els agents implicats s'ha elaborat aquest Protocol que té per objectiu garantir l'atenció coordinada i eficaç a les dones, adolescents i infants que estan en situació de violència.

La presentació del Protocol es farà el divendres 26 de novembre, a les 6 de la tarda, a la sala Ainaud de Lasarte.

La segona activitat destacada que s'ha programat per commemorar el 25N a Sant Pol és una sessió de cinefòrum amb la projecció del documental Las tres muertes de Marisela Escobedo, del director mexicà Carlos Pérez Osorio, amb el qual s'aborda el cas de Marisela Escobedo Ortiz, activista assassinada l'any 2010 en una sentada per protestar per la manca de justícia en el feminicidi de la seva filla, l'any 2008. La projecció del documental anirà acompanyada d'un debat amb la presència de la destacada activista pels drets de les dones, Lucha Castro. Aquesta sessió de cinefòrum està organitzada pel Cineclub Akira, el Col·lectiu Feminista de Sant Pol i l'entitat RedglobalMx. Serà el diumenge 27 de novembre, a les 6 de la tarda, a la sala Ainaud de Lasarte.

I sense oblidar-nos de la lectura del manifest del 25N, que tindrà lloc el dijous 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, i que anirà acompanyada de l'estrena del vídeo que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha elaborat enguany per commemorar el 25N. Es tracta d'un vídeo col·laboratiu que s'ha fet a partir de la crida de la Regidoria d'Equitat animant la ciutadania a enviar imatges per fer visible la lluita contra la violència masclista.

A més, la Biblioteca de Can Coromines també se suma a la commemoració del 25N amb l'edició d'una guia de lectura sobre violència de gènere. A més, aquests dies fan una petita mostra de llibres per acompanyar la guia i l'aparador de la Biblioteca l'ha dissenyat el Col·lectiu Feminista de Sant Pol de Mar.

×  
Prou violència! Vídeo commemoratiu del 25N a Sant Pol de Mar Prou violència! Vídeo commemoratiu del 25N a Sant Pol de Mar

Temes relacionats
Publicació 19.11.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina