X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Dispositiu preventiu de seguretat per la revetlla de Sant Joan

CAMPANYA DE CIVISME

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha preparat tot un dispositiu preventiu de seguretat per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, acompanyat d'una campanya de civisme destinada a tota la població i a tots els establiments comercials que venen begudes alcohòliques.

Així, des de l'Ajuntament s'han editat i distribuït en aquests establiments uns cartells específics que recorden la prohibició de vendre begudes alcohòliques a persones menors d'edat. ?Durant aquest dimarts, els agents de torn passaran pels establiments d'alimentació per reforçar aquest missatge.

A més, també s'ha elaborat un altre cartell per fer una crida al seny i a la responsabilitat durant la celebració de la revetlla.

REFORÇ POLICIAL

Pel que fa a la nit de la revetlla de Sant Joan, la Policia Local disposarà d'un reforç d'agents que estaran de servei entre les 19h i les 8h, des de l'inici dels actes de la revetlla i fins la neteja viària, donant suport als Serveis Municipals. L'objectiu d'aquets dispositiu especial és el d'evitar l'aglomeració de persones i que el jovent no begui ni consumeixi substàncies estupefaents a la via pública, inclosa la platja.

Per aquest motiu, hi haurà agents a la zona de la Punta que vetllaran per la seguretat, el civisme i el compliment de la normativa. A més, també hi haurà agents al parc del Litoral, punt en què es farà el concert de la revetlla organitzat per l'Ajuntament.

A més dels efectius de la Policia Local, es comptarà amb el suport del cos de Protecció Civil de Sant Pol de Mar i també, entre les 23h i les 3 h, es disposarà del servei de l'empresa Energy Control, especialitzada en campanyes de conscienciació per a joves sobre alcohol i drogues, els quals disposaran d'alcoholímetres per fer proves in situ, repartiran aigua i faran suport informatiu al jovent.
 

NORMATIVA ESPECÍFICA DURANT LA NIT DE REVETLLA

D'acord amb les directrius marcades des del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya referents a les condicions per a la realització de les fogueres típiques de la revetlla de Sant Joan i llançament de coets i focs d'artifici, l'alcalde Albert Zanca ha dictat un ban pel qual s'estableix que, degut a la qualificació d'alt risc d'incendi forestal del nostre municipi, el llançament de coets i focs d'artifici només es permès al nucli antic de la vila, delimitat per la carretera N-II, la riera de Sant Pol i la platja.

Quedant expressament prohibit llençar coets a tota la resta del terme municipal i el serà objecte de denúncia per part de la Policia Local qui sigui sorprès contravenint aquestes prohibicions o qualsevol altra de les que estableixi la normativa sobre incendis.
 

Tampoc es pot fer foc en zones boscoses, ni posar petards a mobiliari urbà, ni en zones que puguin causar danys. Tampoc es poden llançar petards a prop de les terrasses dels establiments de restauració.

Recordem que el gel hidroalcohòlic i les mascaretes són altament inflamables, que cal encendre els petards per la punta de la metxa, i que no s'han de posar a les butxaques. Si un petard no explota, deixeu-lo una estona i remulleu-lo amb aigua. Enceneu-los sempre en espais oberts.

En cas de detectar un possible focus d'incendi o qualsevol altre incidència de seguretat, podeu comunicar-ho pels següents canals:
CENTRALETA: 93 760 04 51
POLICIA LOCAL: 609 30 66 09
EMERGÈNCIES I SEGURETAT CIVIL: 112

Temes relacionats
Publicació 22.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina