Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Banc dels Aliments fa una crida de voluntariat per al Gran Recapte 2019

Aquest mes de novembre es durà a terme el Gran Recapte del 2019, un dels moviments ciutadans d'acció solidària més importants que hi ha actualment a Catalunya. Enguany arriba a l'onzena edició i tindrà lloc del 22 al 24 de novembre.

La campanya pretén aconseguir donacions, fonamentalment de 3 aliments bàsics de llarga durada: oli, conserves i llet, a més de sensibilitzar a la població de Catalunya de que en el nostre propi entorn hi ha una important bossa de pobresa cronificada, Fomentar que la ciutadania col·labori al llarg de l'any també amb programes de reaprofitament alimentar.

Crida al voluntariat

Abans que no arribi aquesta data però, el Banc dels Aliments de Catalunya ja està fent una crida a la ciutadania per a que hi col·labori de nou com a voluntària donant el seu suport en els punts de recollida adherits a la campanya. Per formar part d'aquestes jornades solidàries, tothom qui vulgui participar ja es pot registrar a la plana web www.granrecapte.com. En aquesta adreça trobareu un senzill formulari on podreu escollir un dels tres establiments santpolencs que participaran a les jornades (Sorli Discau, Bon Àrea i Supermercat Coaliment), així com el torn que millor us convingui (de 9:00 a 13:00, de 13:00 a 17:00 o de 17:00 a 21:00 hores).

Tones de solidaritat

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Actualment, a Catalunya es calcula que un 21,3% de la població viu en situació de pobresa. La passada campanya, el Gran Recapte d'Aliments va recollir  4.452.000 quilos en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 28.000 voluntaris. En el cas de Sant Pol de Mar, es van aconseguir més de 4 tones d'aliments gràcies a l'ajuda d'una seixantena de voluntaris i voluntàries del municipi, així com a la solidaritat que van demostrar diverses persones amb les seves aportacions.

Els Bancs dels Aliments són organitzacions independents, apolítiques, aconfessionals i sense ànim de lucre, que tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament alimentari recuperant excedents per rebaixar així  la pobresa. Sota els principis d'actuació de la gratuïtat, la qualitat dels aliments i el suport a les entitats socials, els Bancs dels Aliments no distribueixen els aliments de forma directa als seus usuaris i usuàries, sinó que proveeixen d'aliments a la xarxa d'entitats d'iniciativa social, qui els reparteix a les persones en situació de vulnerabilitat.

Si necessiteu més informació relacionada amb aquesta campanya solidària, podeu posar-vos en contacte amb el coordinador del Gran Recapte a Sant Pol de Mar, el Sr. Joaquim Costa (Telèfon: 649 85 20 74 - quimcatalonia@hotmail.com)

Publicació 11.11.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina