Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol acull la presentació de la marca gastronòmica 'Sabors Maresme'

Aquest dilluns al matí ha tingut lloc a l'Escola d'Hosteleria i Turisme de Sant Pol de Mar la presentació de la nova marca gastronòmica comarcal Sabors  Maresme, creada pel Consorci de Turisme del Maresme per tal d'agrupar jornades gastronòmiques, restaurants, productors i vins de la DO Alella.

L'objectiu és promocionar el producte de proximitat del Maresme i recopilar establiments de la comarca que aposten pel producte local a través del catàleg 'Sabors de Mar i de Munt'.

La presentació s'ha iniciat amb la benvinguda per part de la presidenta del Consorci de Turisme, Carme Ponsa, i de l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, que ha destacat el Maresme com a comarca envejable perquè reuneix el millor del mar i la muntanya, i cal aprofitar a nivell turístic el seu gran potencial gastronòmic.

Seguidament s'ha portat a terme un col·loqui a càrrec del productor Dani Pujol, de Verdpujol de Cabrera de Mar; el xef Miquel Aldana del restaurant Tresmacarrons del Masnou, amb una Estrella Michelin; i la responsable d'enoturisme Teresa Cerdà, del Celler Bouquet Alella.

Tots tres han coincidit a posar en valor els productes que es cultiven al Maresme, posant l'exemple de 3 grans referents com la mongeta del ganxet, la maduixa i el pèsol, de gran reconeixement arreu del món per la seva excel·lència quant a sabor, i han defensat que els restauradors han de buscar productes que superin l'estàndard que qualitat per posicionar-se per sobre de la restauració de la capital catalana, que massa sovint peca d'oferir una oferta poc diferenciadora.

Des del Celler Bouquet Alella, per exemple, s'ha passat de produir raïm per vendre, a produir vi ecològic i de proximitat intentant que es vagi introduint als restaurants del Maresme, posant de manifest la dificultat dels petits productors per tenir una bona xarxa de distribució.

D'altra banda, el xef Miquel Aldana, que es va formar a l'EUHT StPol, ha explicat que ell sempre intenta utilitzar productes del Maresme perquè faciliten poder fer plats de qualitat, alhora que aposta per una cuina de temporada i catalana.

Un cop finalitzat el col·loqui, s'han lliurat els diplomes acreditatius de la marca Sabors Maresme a alguns del 66 establiments de la comarca que s'han sumat al projecte. 

La jornada s'ha tancat amb una degustació de vi del celler Bouquet d'Alella i de pastís de maduixes del Maresme, a més d'obsequiar-se els assistents amb una mostra de melmelada de maduixa santpolenca gentilesa de Melmelades Calada.

Podeu veure un àlbum de fotos de la presentació clicant aquí.

Publicació 13.05.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina