Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Noves actuacions per combatre la processionària

processionàriaDes de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar s'estan portant a terme aquests dies noves actuacions per controlar l'eruga processionària dels pins a les zones més urbanes.

Des del consistori ja es va fer un tractament, com cada any, al mes de novembre, però arrel de la proliferació d'aquest insecte motivada per la sequera i les altes temperatures, s'ha fet un reforç.

Tanmateix, fem recordatori d'alguns consells bàsics i demanem comprensió per aquesta delicada situació generalitzada a la nostra comarca:

  • No toqueu les erugues ni les molesteu (en aquestes situacions alliberen els pèls urticants). Eviteu, sobretot, el contacte amb els ulls. Davant de qualsevol símptoma, consulteu els serveis mèdics.
  • Porteu els gossos lligats i eviteu que s’apropin a les erugues. Vigileu que no les llepin o molestin. Davant de qualsevol símptoma, consulteu els serveis veterinaris. Durant el camí al veterinari, netegeu-li la zona afectada amb aigua tèbia o calenta. No fregueu la zona afectada ja que facilitarem que els pèls de l’eruga i la seva toxina hi penetrin.
Publicació 22.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina