Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Biblioteca impartirà tallers pràctics d'electrònica amb sistema Arduino

arduinoDesprés de la bona experiència de l'any passat amb els tallers sobre impressió en 3D, la Biblioteca de Can Coromines torna a participar enguany en el projecte de la Diputació Labs portàtils tecnològics, una iniciativa que forma part del programa BiblioLab i que neix amb la voluntat d’apropar la cultura maker a les biblioteques mitjançant un conjunt de mòduls fàcilment transportables.

Es tracta d’uns laboratoris de creació que permeten a la ciutadania experimentar amb tecnologies que potenciïn la seva creativitat mitjançant infraestructures de producció a petita escala i apoderar-la per assolir els seus propis reptes. Amb els Labs portàtils tecnològics les biblioteques públiques esdevenen espais d’aprenentatge, experimentació i creació de nou coneixement de forma col·laborativa.

Enguany la Biblioteca de Can Coromines disposarà del Lab portàtil d'electrònica des del 19 de febrer fins a finals d’abril i organitzarà tallers per a totes les edats perquè tothom que ho vulgui pugui conèixer de primera mà aquesta tecnologia i per què serveix. El mòdul d’electrònica està format per tot un conjunt de material electrònic i de programació bàsica amb el qual es poden desenvolupar pràctiques i exercicis en l’àmbit de la industria 4.0. L’objectiu final és apropar aquestes tecnologies a la ciutadania en general, i mostrar d’una forma pràctica el seu funcionament.

Està previst que s'organitzin 4 tallers durant el mes de març:

  • Posem música la imaginació (infants de 5-8 anys): es tracta de fer un “piano” tàctil amb fruites o dibuixos fets amb llapis.
  • Donem pas amb Arduino (per a joves): programació d’una placa electrònica accessible (Arduino), interactuant amb sensors, llums i motors.
  • Siguem meteoròlegs per un dia (per a joves): es tracta de treballar amb sensors de temperatura, de llum, de vent...
  • Taller per a adults (contingut pendent de definir).

Des de la Biblioteca s'ha obert una llista de Whatsapp perquè les persones interessades puguin rebre'n informació. Només cal enviar la paraula “Arduino” al 661 874 108 i estareu al dia de les diferents activitats que es vagin organitzant.

Publicació 09.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina