Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol retrà un acte d'homenatge a les pioneres de l'esport femení

pioneres esportAmb motiu de la celebració el 9 de juny del Dia Internacional dels Arxius de la UNESCO, l'Arxiu municipal de Sant Pol de Mar ha preparat un acte, conjuntament amb la Biblioteca de Can Coromines, per reivindicar el valor de les pioneres de l'esport femení al nostre poblei per destacar la importància de preservar la memòria de esport femení local.

A més de fer un homenatge a Conxita Morató, que va participar a la travessia del Port de Barcelona als anys 40 del segle XX, l'acte tindrà també una entrevista col·loqui conduïda pel periodista Eduard Boet per posar en valor la trajectòria de dones esportistes pioneres com Maria Tió -jugadora de bàsquet als anys 70-, Anna Cussó -primera jugadora de l'Atlètic Sant Pol- i l'Emma Olasz -per la seva llarga trajectòria com a atleta-, a més de fer gala del gran nivell que hi ha a l'esport femení santpolenc encara avui amb professionals com la waterpolista Cristina Nogué, la futbolista Ari Cerezuela, o la remadora de banc fix Alba Solé, entre moltes d'altres.

Ens agradaria comptar també amb històriques de l’esport local i amb totes aquelles esportistes santpolenques que s’hi vulguin sumar, per fer aquest gran homenatge a les dones que practiquen i han practicat l’esport al nostre poble.

D’entrada hem comptat amb persones que ens han cedit material de la seva trajectòria esportiva per conservar-lo a l’Arxiu Municipal, però fem una crida a totes aquelles esportistes que vulguin participar-hi perquè es posin en contacte amb nosaltres i ens facin arribar les seves propostes (correu electrònic arxiu@santpol.cat i whatsapp 627 53 40 82).

També convidem a tothom qui ho desitgi a assistir a l’acte, que es farà divendres 9 de juny, a les 18.00 h, a la Sala Ainaud de Lasarte. Es podrà seguir en streaming pel canal Youtube de l’Ajuntament de Sant Pol.

Com a complement a l'homenatge a l'esport femení, des de la Biblioteca de Can Coromines s'han preparat tres itineraris lectors que es donaran a conèixer el mateix dia de l'acte. A la sala polivalent hi haurà una selecció de llibres de dones esportistes i també un codi QR que permetrà accedir a les tres seleccions de llibre en format digital. També hi podeu accedir des dels enllaços següents:

·         Històries de dones esportistes

·         Itinerari lector a partir del llibre “Factor humano”

·         Itinerari lector infantil a partir del llibre “L’equip de les noies”

Publicació 30.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina