X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Ban sobre la situació d'excepcionalitat per sequera

La sequera que estem vivint a Catalunya des de finals de 2020 continua agreujant-se. Tot i que des de l’octubre de 2021 està activat el Pla de Sequera i que s’han desplegat mesures per alentir el descens de reserves dels embassaments i aqüífers, el Govern de la Generalitat ha decidit donar un pas més en la gestió de la sequera i declarar l’excepcionalitat en el sistema Ter Llobregat i en l’àmbit de l’aqüífer del Fluvià Muga.

El Govern de Catalunya ha aprovat el 28 de febrer de 2023 un decret Llei per a protegir els abastaments d'aigua, donar rang jurídic per agilitzar tràmits per a les actuacions que s'hagin de dur a terme, a més de dissuadir i penalitzar els possibles incompliments.

A continuació es mostren les mesures decretades per l’Agència Catalana de l’Aigua davant la declaració d’excepcionalitat per sequera hidrològica, segons el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.

   

Fitxer Acrobat-PDF de (420.24kB)

Fitxer: Modificat_poster-sequera-restriccions-excepcionalitat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 420.24 kB

En aquest enllaç trobareu tota una sèrie de consells per estalviar aigua en l'àmbit domèstic. Penseu que amb uns bons hàbits i amb dispositius reductors i de cisterna podeu arribar a estalviar fins a un 50% de l'aigua que gasteu a casa.

També teniu a la vostra disposició tota una sèrie de respostes a possibles preguntes que ens podem formular en aquest escenari de sequera generalitztat.

Publicació 03.03.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina