X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El govern municipal proposa ampliar la recollida Porta a Porta a tota la trama urbana de Sant Pol

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar va oferir aquest dimarts a la tarda una jornada de debat i reflexió sobre per què cal ampliar el sistema de recollida Porta a Porta a la totalitat de la trama urbana del municipi.

Una vintena de persones van assistir a la sessió, en què hi van participar l'alcalde, Albert Zanca, el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i la regidora de Medi Ambient, Isabel Llari.

Precisament, Llari va exposar els motius pels quals cal ampliar el Porta a Porta a Sant Pol, que passen per millorar el balanç econòmic associat a la gestió dels residus, reduir el percentatge de residus provinents d'altres municipis amb l'eliminació de punts de contenidors, a més de la millora de la neteja viària del municipi que suposa l'eliminació dels punts d'abocament no controlats.

Però, sobretot, perquè cal una gestió eficient dels residus que reverteixi en una reducció de les emissions de CO2 i això, a nivell local, passa principalment per reduir la fracció de rebuig/resta, atès que es tracta de la fracció que es porta a la incineradora i té un cost molt elevat que s'encarirà encara més en els propers anys.

Si bé la fracció de rebuig es va reduir a Sant Pol a més de la meitat l'any 2010, a partir de la implantació del Porta a Porta, també és cert que des de llavors les tones recollides anualment han quedat estancades. D'aquesta manera, si no aconseguim seguir reduint el rebuig, el cost anual del cànon d'incineradora augmentarà molt en els propers anys.

Ara mateix les dades absolutes de què disposa l'Agència de Residus de Catalunya indiquen que Sant Pol de Mar és el quart poble que millor va reciclar al 2021. Però cal anar a més, i és per això que en la sessió d'ahir el govern municipal va donar a conèixer la proposta d'ampliació de la recollida Porta a Porta que es vol implantar coincidint amb la licitació del nou contracte de la recollida de la brossa que es tirarà endavant aquest 2023.

 

Una ampliació del Porta a Porta a tota la trama urbana del municipi que també inclourà canvis en el calendari de recollida. Principalment, es concentrarà la recollida de les diferents fraccions a les nits per evitar la imatge de bosses de residus durant el dia als carrers. Una gran aposta que passa, a més, per reduir la recollida de la fracció rebuig a un sol dia de recollida.


El públic assistent va poder manifestar les seves pors i dubtes sobre l'ampliació del Porta a Porta, així com sobre el funcionament de noves illes de contenidors amb accés restringit que s'instal·laran als punts on no es pugui implantar el Porta a Porta, i van exposar les seves queixes envers les persones incíviques que no volen sumar-se al Porta a Porta i que embruten l'espai públic deixant les deixalles on no toca i quan no toca.

La Regidora de Medi Ambient i l'Alcalde van explicar que l'Ajuntament realitzarà més campanyes d'informació i conscienciació de cara a la implantació del Porta a Porta a les noves zones de Sant Pol, alhora que el director de l'Agència de Residus de Catalunya va comprometre's a seguir fent costat als municipis per aconseguir assolir les fites marcades per a la millor gestió possible dels nostres residus.

Si no vàreu poder assistir i teniu interès en conèixer totes les intervencions, podeu veure l'enregistrament de la sessió aquí:

Publicació 16.11.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina