X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Gran Recapte recupera la recollida física d'aliments

Aquest mes de novembre es durà a terme el Gran Recapte del 2022, un dels moviments ciutadans d'acció solidària més importants que hi ha actualment a Catalunya i que enguany tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre.

Enguany se celebrarà la 14ª edició en un format mixt, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat:

- 25 i 26 de novembre recollida física d’aliments a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya (s’afegirà el diumege 27 en aquells establiments que estiguin oberts)

- Del 25 de novembre al 6 de desembre donacions monetàries a la línea de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com

L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any.

Crida al voluntariat

Abans que no arribi aquesta data però, el Banc dels Aliments de Catalunya ja està fent una crida a la ciutadania per a que hi col·labori de nou com a voluntària donant el seu suport en els punts de recollida adherits a la campanya. Per formar part d'aquestes jornades solidàries, tothom qui vulgui participar ja es pot registrar a la plana web www.granrecapte.com. En aquesta adreça trobareu un senzill formulari on podreu escollir un dels tres establiments santpolencs que participaran a les jornades (Sorli Discau, Bon Àrea i Supermercat Coaliment), així com el torn que millor us convingui.

L’actual context d'inflació

Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació. El preu dels aliments bàsics ha anat incrementant al llarg de l’any, fins a situar la inflació interanual el mes d’agost, en un 10,2 % a Catalunya; si ens centrem en la partida d’Aliments i Begudes no alcohòliques, l’increment de preus és del 13,8 % (dades INE agost 2022). Alguns dels productes que han patit les majors pujades de preus han estat els bàsics com l’oli de llavors (67%), oli d’oliva (11,6%) , la llet (19,7%), els ous (19,9%), les farines (33,8%) o els aliments infantils (12,6%). Això ha desajustat el pressupost dels Bancs dels Aliments i consegüentment, s’ha hagut de readaptar la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes.

D’altra banda, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l’hora de garantir l’accés a una alimentació saludable.

Una campanya com el Gran Recapte és essencial perquè els Bancs dels Aliments puguin omplir el rebost i tenir assegurada la distribució, els propers mesos, de productes tan necessaris com la llet, l’oli o les conserves de peix i verdures.

Si necessiteu més informació relacionada amb aquesta campanya solidària, podeu posar-vos en contacte amb el coordinador del Gran Recapte a Sant Pol de Mar, el Sr. Joaquim Costa (Telèfon: 649 85 20 74).

Publicació 14.11.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina