X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament avalua el projecte de pacificació de l'N-II al seu pas per Sant Pol

carril biciEn el marc de l’alliberament dels peatges de la C-32 nord –efectiu des del setembre del 2021-, el Departament de Territori està treballant en un nou model de mobilitat a la comarca que, a més de convertir l’N-II en una via més local i integrada, millori la connectivitat i funcionalitat de la C-32 per a captar el trànsit de pas que utilitzava l’N-II i altres carreteres o vials urbans.

En el cas concret de l'N-II, el programa d’actuacions proposa la incorporació d’un carril bici segregat sobre la plataforma viària existent allà on sigui tècnicament possible i l’ampliació de voreres per a facilitar la mobilitat de vianants i d’espais de serveis. Al mateix temps, es reduirà el nombre de carrils de la calçada, es disminuirà la velocitat màxima permesa, es millorarà la connectivitat local i s’aplicaran mesures per afavorir la seguretat. 

L’actuació s’ha dividit en 6 projectes: tres garantiran una via ciclista a l’Alt Maresme que doni continuïtat per la carretera als trams del passeig marítim i tres projectes més de pacificació de l’N-II segons trams. Actualment, la redacció del projecte d’integració urbana de l’N-II al Baix Maresme ja està adjudicada i ja s’ha iniciat la redacció dels tres trams de carrils bici al Maresme.

Precisament, un d'aquests projectes en marxa és el tram de carril bici que discorri per Sant Pol de Mar i permeti l'enllaç de Canet amb Calella. És per això que l'equip de govern municipal ha mantingut en els darrers dies dues reunions amb el Departament de Territori de la Generalitat per conèixer a fons el projecte i poder plantejar, a partir d'aquest, propostes de millora des de l'òptica del coneixement del territori i de les necessitats de mobilitat a la vila.

El carril bici de Sant Pol tindria el seu inici a la rotonda del Dia, connectant amb l'actual camí per a bicis i vianants del passeig marítim de Canet. El carril ocuparia part de l'actual N-II, amb una amplada aproximada de 3 metres i convenientment separada de la zona de pas de vehicles a motor. 

Després de conèixer al detall el projecte del traçat al terme municipal de Sant Pol, el govern municipal ha realitzat una sèrie de propostes amb la voluntat de poder incorporar-hi millores, com per exemple la instal·lació de semàfors en alguns punts que permetin travessar a peu amb seguretat d'una banda a l'altra de la carretera, la incorporació de noves places d'aparcament en alguns punts a peu de carretera, la millora dels accessos amb vehicle a les zones de l'Hotel i Can Reig, o la millora de l'accés a peu entre el semàfor de Morer i el mirador de Bruno Pomés. Tot un seguit de propostes que s'estan sometent a estudi per part de Carreteres.

carrils bici

Publicació 04.10.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina