X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Nou cicle de xerrades sobre salut mental i benestar emocional dels infants i joves

taller criançaLa pandèmia i el confinament han afectat el nostre dia a dia amb situacions fins fa poc inimaginables. Per tal de protegir la salut de les persones més vulnerables i de tot el nostre entorn, hem evitat contactes amb persones properes que ens enriqueixen i ens fan gaudir, hem deixat de fer activitats que ens apassionen i es pot haver produït més aïllament social.

Aquesta situació ha afectat de forma preeminent els infants i adolescents en procés de creixement i desenvolupament personal. La preocupació vers la salut mental i el benestar emocional dels nostres infants i joves, afectats especialment per aquesta situació tant excepcional, va originar una de les propostes finalistes del Pressupost Participatiu del 2021: la programació de xerrades per a joves, infants i famílies sobre salut mental, assetjament, etc.

Davant d'això, des de la Regidoria d’Equitat i la Biblioteca Can Coromines, dins del programa de Coeducació, s’ha programat un cicle de xerrades adreçat a joves, per una banda, a través d’un grup estable i segur, i un cicle de trobades adreçat a famílies d’infants de primària.

Els grups es reuniran a la biblioteca un cop al mes, d’octubre a maig, i porten per títol “L’art d’aprendre a tractar-nos bé!”, per al grup de joves, i “L’alegria de criar en temps de reptes!”, per al grup de famílies.

taller jovesEn el cicle adreçat a joves es tractaran temes com la identitat, l’autoimatge, l’autoestima, la sexualitat, les relacions, els conflictes, els context social-cultural i les pressions externes: xarxes socials, valors, etc. a partir de dinàmiques de grup i dels recursos bibliogràfics de la Xarxa de Biblioteques (llibres, còmics, sèries, documentals...).

Pel que fa al grup de famílies, es tractarà la gestió de les tensions i els reptes quotidians que es produeixen en relació a la criança dels infants per convertir-les en oportunitats d’aprenentatge. Es posarà especial èmfasi en explorar i aprendre a viure la diversitat com una riquesa.

Les inscripcions als tallers estan obertes i es poden fer a través d'aquests dos formularis:

Temes relacionats
Publicació 16.09.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina