X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Si disposes del servei de recollida de la brossa porta a porta, no utilitzis els contenidors

El dimecres 27 de juliol es va posar en marxa a Sant Pol la primera àrea tancada de contenidors d'ús exclusiu al carrer M. Carrasco i Formiguera per a les comunitats de veïns dels blocs de Can Reig i de Sant Pol Parc. Alguns veïns i veïnes de la zona continuen dipositant les bosses de residus al terra de l'exterior d'aquests contenidors perquè no disposen del codi d'accés. Per aquest motiu l'Ajuntament ha obert un total de 13 expedients sancionadors per aquestes pràctiques i continua demanant la col·laboració ciutadana per no utilitzar els contenidors si disposeu del sistema de recollida del porta a porta al vostre carrer; dipositeu els residus que genereu davant del vostre portal seguint el calendari.

En què consisteix el sistema de recollida porta a porta?

Cal seleccionar els residus en origen, a casa, i després treure'ls a la porta de cada habitatge, segons els dies i horaris de recollida establerts.

Per què es fa?

  • Perquè toca canviar el model de recollida, deixant enrere l'anonimat i la involuntarietat de reciclar.
  • Perquè Europa fixa uns objectius de recollida selectiva per l'any 2025 que són inassolibles amb el model actual, que combina àrees de contenidors obertes, i sistema de recollida porta a porta en el centre del poble, i per aconseguir-ho necessitem un canvi d'hàbits. És la responsabilitat que tenim envers el planeta.
  • Perquè hem de reduir la producció de residus i millorar el percentatge de residus recuperats.
  • Perquè volem superar el 67% de recollida selectiva a Sant Pol i avançar cap a sistemes impositius més justos segons els residus generats, ampliant la recollida porta a porta a tot el municipi.

I si no disposes de porta a porta al teu carrer?

Diposita els teus residus als contenidors lliures més propers, però si respectem el calendari de recollida de les diferents fraccions com fan els usuaris del porta a porta, entre tots i totes contribuirem al fet que les àrees no se saturin. El calendari de la recollida porta a porta és també el calendari de recollida de les diferents fraccions a tot el municipi.

Temes relacionats
Publicació 08.08.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina