X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Per unes platges netes de burilles

platges netesLes burilles de les cigarretes de tabac són un residu molt contaminant que triga fins a 10 anys a degradar-se. A més, són pernicioses per les substàncies tòxiques i metalls pesants que contenen, i estan fabricades amb acetat de cel·lulosa, un tipus de material que no pot ser destruït pels bacteris del terra. En el cas del mar, les burilles contaminen els oceans tant com els plàstics.

Per conscienciar de la necessitat d'evitar aquests residus a les nostres platges, aquest divendres s'ha instal·lat una exposició mòbil a la Platja de les Barques que vol fer visible els seus efectes nocius. La instal·lació consisteix en rèpliques a gran escala de burilles i de closques de pipa o envasos de suc, i simulen les deixalles que habitualment trobem escampades per la sorra de les platges. Aquesta proposta es repetirà el 12 d'agost a la platja de Morer.

Aquesta és una iniciativa de la Regidoria de Platges i del servei de socorrisme de Sant Pol, en consonància amb la política de platges lliures de fum que aquest estiu s'ha començat a treballar a la nostra vila amb l'habilitació de la platja de les Escaletes com a platja sense fum.

A més, als llocs de socors i a l'OAC de l'Ajuntament es pot obtenir cendrers de platja per evitar deixar petits residus a la sorra.

Publicació 22.07.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina