Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | └rea de TransparŔncia | Precs i preguntes i mocions del Ple del 28 d'octubre de 2021
Precs i preguntes i mocions del Ple del 28 d'octubre de 2021
Obrir/tancar men˙ lateral

JUNTS PER CAT

 El portaveu del grup municipal, Sr. Àlex Arozamena, fa les següents preguntes:

1. Quins camins està previst arreglar amb la subvenció de la Diputació? Serà una prioritat arreglar el camí de Can Tiril que està en molt mal estat?

2. A la zona del C/ Consolat de Mar, a la zona de roques entre la via del tren i la platja han crescut moltes canyes. Es té intenció de retirar‐les?

3. Ahir dia 27 d’octubre, va finalitzar el termini per la presentació d’ofertes per la licitació del projecte i construcció de l’Institut. Quantes empreses finalment han presentat oferta?

4. Actualment estan en exposició pública el Projecte d’Urbanització dels Tints i el projecte bàsic d’aparcament municipal del sector Els Tints. Tenim un parell de preguntes al respecte:

a. En el projecte d’urbanització hi ha la caràtula de l’amidament i el pressupost,però després no hi consten en el projecte penjat a la web. Quin és el cost previst d’urbanitzar el Sector?
b. Qui assumirà el cost d’urbanització del sector i de construcció de l’aparcament municipal per 30 vehicles i 4 motos? El futur promotor o l’Ajuntament?

5. Qui s’encarrega actualment de l’enllumenat públic? Ja que des del mes de juliol no funciona la llum del Pont de Ferro.

6. Quina previsió hi ha de resoldre la problemàtica actual d’haver d’utilitzar la cuba per buidar el sistema de sanejament de El Farell?

El Sr. Alcalde passa la paraula al regidor de Serveis Municipals, Sr. Albert Font qui respon la pregunta 5. La gestió de l’enllumenat no el tenim concedit via concurs a gestió externa es fa via brigada i enginyeria de SSTT. Per tenir constància d’alguna avaria ens hem d’esperar a tenir-ne coneixement: policia, instància Ara ja tenim pressupostat la renovació de quadres d’enllumenat per poder fer el sistema de telegestió que sigui propi que permetrà tenir-ne coneixement al moment. Mentrestant ho fem com sempre, quan ens en assabentem, pel canal que sigui, ho reparem.

El Sr. Alcalde, pel que fa a la rocalla a la via, forma part de l’ambit de competència d’ADIF. Sí que des de l’Ajuntament s’ha vingut fent a traves del contracte de la neteja de platges. Ara ja s’ha acabat aquest. Podem intentar si hi ha la possibilitat pressupostària de fer una neteja de la rocalla de l’andana i fins la Riera, perquè sí que és cert que hi ha herbes.

Respon la Sra. Isabel Llari, regidora d’urbanisme:
Pel que fa a la primera pregunta respon que donarà el detall perquè no té previst quins camins hi figuren. Pel que fa a la licitació de l’institut, s’han presentat 2 ofertes, sembla que totes dues son correctes, però cal que es segueixi el tràmit des de contractació. Sobre la urb. dels Tints, afirma que es troba penjat parcialment el projecte.

Replica el Sr. Alex Arozamena i diu que sí que està penjat però en el d’urbanització no hi consta el pressupost. Així com en l’altre projecte sí que hi consta el que costarà el pàrquing en el d’urbanització no hi consta.

Respon la regidora que ho verificaran i si cal en el proper ple ho comentem.

Novament, el Sr. Arozamena indica que sobre aquest tema preguntava també qui assumirà la construcció, l’ajuntament o el promotor?

La Sra. Llari diu que qui se n’ha de fer càrrec és el promotor, si no s’equivoca tal i com diu el PMU. De totes maneres més detall el pot donar amb més temps.

El Sr. Arozamena replica que, en cas que el cost l’hagi d’assumir el promotor, hem vist en els projectes que es preveu la construcció de 4 edificis de PB+2 que implicarien la construcció de 27 habitatges i d’una zona d’aparcament pels habitatges que constaria de 2 plantes soterrades sota els edificis. S’ha valorat abans d’aprovar el Pla de Millora Urbana i la proposta d’aparcament municipal, la viabilitat del projecte pel promotor que ho vulgui tirar endavant? Des del nostre punt de vista, aquesta proposta no és viable per cap promotor. El cost de construir 3.500 m2 aproximadament de sostre, un aparcament de 2 plantes d’aproximadament 2.300 m2, més, urbanitzar el Sector i construir la zona d’aparcament municipal d’uns 500.000€ ho veiem totalment inviable: el cost de construir i el que recuperaràs amb la venda dels pisos ho veiem dificil d’assumir .

Respon la regidora que es tracta d’un PMU que es va aprovar al seu moment amb uns paràmetres fixats i estem parlant d’una iniciativa privada. I pel que fa a la viabilitat de l’aparcament, de la seva gestió, encara no se n’ha parlat. Es pot tenir clara una idea de com podria anar, però no hi ha res decidit. És difícil que per un aparcament de rotació econòmicament sigui viable. Però les modalitats de gestió d’aquest aparcament no estan encara sobre la taula.

El Sr. Arozamena manifesta que entenc que quan es fa un PMU, l’ajuntament també ha de veure que ha de ser viable pel promotor. Si numèricament allò es inviable, d’aquí 5, 10 o 15 anys encara n’estarem parlant. Es porta mes de 10 anys amb la zona tal i com està. Per l’experiència i coneixement que en té, han arribat projectes, però sempre tots els promotors que han intentat fer alguna cosa allà han dit que era un PMU totalment inviable. Cal valorar com s’ha de fer perquè allò encaixi i sigui viable. Respon la Sra. Llari que sí que hi ha hagut molts projectes i que es tracta d’un solar molt rellevant al centre del poble, però no deixa de ser que qui ha demanat i presentat els projectes és la propietària, estem parlant d’un fons d’inversió i suposa que ells sí que han analitzat la inversió. De tota manera això, que sigui o no viable, l’ajuntament té la competència d’atorgar les llicències, i res més enllà d’això .

Pel que fa a la pregunta 6, respecte la cuba del Farell, no és res més perquè falta una part de connexió amb les bombes de la Illa C. Si s’ha fet servir la cuba en algun moment és perquè ha calgut. En principi això ha de quedar resolt el més aviat possible.

JUNTS PER SANTPOL

El portaveu, Sr. Josep Parada, formula les següents preguntes:

1.- S’ha realitzat ja l’estudi policial per regular l’entrada i sortida dels vehicles del parquing d’en Quimet Villà?

2.- Els espais pels grups municipals, si encara no estan disponibles, es poden fer servir els espais de Ca l’Arturo com abans demanant hora?

3.- L’edifici nou dels pisos de Can Tobella que ja es troba en funcionament. Hi havia un projecte o avant projecte que preveia fer un pas peatonal a la carretera i un semàfor. També estava previst arranjar el camí de Can Tolletes. Com està el tema perquè ara serà molt perillós perquè no sap per on travessarà la gent .

4.- Refereix que ja va dir-ho a l’últim ple i ho torna a repetir ; avui a les 7:13 hores del matí, el camió de les escombraries estava recollint els contenidors i ocupava els dos carrils del carrer 11 de Setembre obstruint el pas. No sé si la solució seria pintar una ratlla groga a la banda esquerra i així no aparqués ningú i es pogués passar o que el camió es poses una mica més enllà, cap a la porta de dalt del cementiri i deixés passar als vehicles.

Prec

El parc dels Gegants és de sauló i quan plou, queda molt malmès. Però abans, gairebé sempre, passava un camió que ho aplanava i ara, d’ençà a les últimes pluges no s’ha fet i els nens cauen. Hi passa molta gent amb els nens petits que van a la Llar i també gent en bicicleta. Si abans es feia, perquè no es torna a fer?

Respon el Sr. Alcalde les preguntes primera i segona.

1.-Respon que està pendent. Vaig demanar al cap de la Policia Local que m’informés quan tinguessin la solució però encara no m’ha traslladat res. S’estava decidint quin tipus de senyalització posar, fins i tot posar algun tipus d’element que impedeixi el gir a la dreta. Abans hi havia unes pilones vermelles que es van treure.
Replica Sr. Parada dient que, de fet, estan incomplint perquè sí que hi ha una senyal de direcció obligatòria.

El Sr. Alcalde diu que on hi ha el pas elevat hi ha restes d’una pilona vermella que devia haver-se col·locat amb aquesta intenció, demana disculpes i segueix dient que no es vol avançar. Qui ha de fer aquest estudi son els tècnics, en aquest cas la Policia. Indica que ho tornarà a reclamar.

2.- Respecte la segona pregunta respon que espera que en dues setmanes estigui disponible l’espai. Que està a l’espera d’uns vinils. L’equipament serà: wifi i una guixeta per cada grup. La intenció també era posar un pany electrònic, però de moment, no s’instal·larà.
I per descomptat que a Ca l’Arturo, si demanen hora i està disponible, poden fer-hi reunions, assemblees del grup local, etc.


Respon les dues preguntes restants la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Sra. Isabel Llari:
4.-Respecte al camió de la brossa s’està mirant com solucionar-ho; s’ha plantejat un canvi d’horari perquè no suposi una congestió de la sortida a primera hora del matí. S’ha de tenir en compte que s’han ampliat el serveis i la ruta potser s’ha vist modificada. Ho estem mirant de solucionar. Està anotat i pendent.

Pel que fa als pisos de Can Tobella 2, si que es contemplava al projecte d’urbanització un pas de vianants i un semàfor. En aquest moment la redacció del projecte del semàfor s’està redactant. Hauria d’anar la instal·lació del semàfor al pressupost de l’any vinent.
El cami de Can Tolletes sí que no estava en el projecte d’urbanització, i sí que es veritat que l’utilitza molta gent per baixar dels Garrofers i anar a la Carretera Nacional i cal arranjar-ho i reacondicionar-ho.

Pel que fa al prec, el Sr. Albert Font manifesta que n’ha pres nota.

Mocions

Podeu tornar a veure el Ple clicant aquí.

 
Versiˇ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electr˛nic
Pujar al principi de la pÓgina