Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | └rea de TransparŔncia | Precs, preguntes i mocions del Ple del 25 de febrer de 2021
Precs, preguntes i mocions del Ple del 25 de febrer de 2021
Obrir/tancar men˙ lateral
  • JuntsxCat

Prec:

- Actualment Sant Pol és un dels pocs pobles de la Costa del Maresme, sinó l'únic, que segueix sense tenir pals a la platja per poder practicar el vòlei. Fem el prec perquè es busqui una ubicació a la platja de les barques abans de l'inici de l'estiu on poder tenir pistes de vòlei platja perquè els esportistes que vulguin practicar aquest esport no hagin de marxar a altres poblacions del Maresme.

 


Preguntes:

1- Des de la Prefectura del Departament de Costes s'ha informat a l'Ajuntament de Sant Pol que ha de portar a terme a la zona del Banys Lluís de la Platja de Morer les mesures oportunes de senyalització de perill, tancament amb tanques metàl·liques, etc. fins que es porti a terme l'eliminació del domini públic marítim-terrestre, per poder garantir la seguretat i salubritat de les persones usuàries de la platja. Quan es portaran a terme aquestes accions de seguretat? Ara mateix, la porta està desprecintada.

El primer que es va fer va ser demanar tant a Demarcación de Costas del Estado a Catalunya com a Costes de la Generalitat que actuessin i posessin les mesures per tal de garantir la seguretat a la platja, atès que són elles les administracions competents. La resposta donada per les dues administracions és que, de moment, no pensen fer res. Cas que no ho facin, l'Ajuntament realitzarà subsidiàriament les actuacions necessàries per assegurar la zona i per garantir la seguretat i la salubritat dels usuaris de la platja, qüestió en la que ja s'està treballant.

 
2- Ara fa unes setmanes es va trobar un dofí mort a la platja. Volíem preguntar per què es va fer recollir pels agents forestals i no pel CRAM?

Es va sol·licitar el servei del CRAM, però una vegada certificat que el dofí era mort, el CRAM no actua i llavors es va avisar als agents rurals. Aquests van recomanar que es portessin les restes a la facultat de Veterinària de Bellaterra perquè s'estudiessin les causes de la mort, ja que semblava que feia poques hores que s'havia mort. S'informa que, de moment, no tenim cap resposta. I s'explica que quan es facilitin les dades es faran arribar a la resta de membres.
 

3- Quan es trauran les tanques de la Plaça del Torrent Arrosser?

Tan bon punt es pugui fer una valoració tècnica de les fuites que han sofert les instal·lacions del Voramar. Cal determinar si la fuita ha estat per un problema del clavegueram del Torrent Arrosser o per les obres que s'hi han realitzat.

  • Junts per sant pol

Prec:

En relació a l'institut/escola manifesta que, malgrat que l'equip de govern pensa que l'oposició està en contra de l'institut, que no és així, demana poder disposar de les diapositives que són molt clares per saber com serà l'institut i que van dir al Consell Escolar que s'enviarien als grups municipals.

Preguntes:

- Es té la voluntat de començar de nou amb l'activitat de les parelles lingüístiques? Hi ha persones interessades en aprendre el català i li han fet arribar la pregunta.

Es té previst fer una prova pilot amb 3 parelles que ja es tenen identificades, però falten 2 voluntaris/àries i explica que, precisament, a la comissió de coordinació d'avui mateix se n'ha parlat. La idea es reprendre l'activitat i explica que per causa de la pandèmia no es podrà realitzar l'activitat com abans, i manifesta que les persones interessades poden dirigir-se a les dependències de Benestar Social.

 

  • Mocions

Podeu accedir a les tres mocions presentades en aquest Ple i el debat generat entorn a elles clicant aquí.

Podeu accedir al vídeo de la sessió plenària des d'aquest enllaç.

 
Versiˇ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electr˛nic
Pujar al principi de la pÓgina