Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Per què el mar està més brut aquest estiu?

D'ençà que ha començat la temporada de platges, nombrosos banyistes s'han posat en contacte amb aquest Ajuntament per manifestar la seva preocupació per les deixalles i l'escuma que sura al davant de la costa.

Tot i la manca de competències de l'Ajuntament sobre la neteja de les aigües de bany, sí que ens preocupa la situació i volem informar a la ciutadania sobre el per què es produeix.

En aquest sentit, les tempestes que estem patint enguany (reforçades amb els forts temporals del gener i del passat abril), els quals han estat portant al mar gran quantitat de sediments i troncs, i sumat a tots els residus abandonats per les persones a les lleres de les rieres, han provocat que els residus que han anat a parar al mar acabin retornant a la costa pels efectes de les corrents marines.

Pel que fa a les escumes, aquestes es generen per processos naturals relacionats amb la degradació de la matèria orgànica del mar i la producció vegetal pròpia del medi marí, i per tant, la seva presència a les aigües litorals està associada, majoritàriament, a processos de caràcter natural i no a episodis de contaminació de les aigües.

Si a l'efecte d'aquestes tempestes i de l'escuma hi afegim els residus que de manera habitual la gent aboca directament al mar, obtenim la resposta a l'estat del mar i de les platges d'aquest estiu, no només a Sant Pol sinó també a la resta de la costa. Prova d'això, tenim la gran quantitat de mascaretes i residus plàstics que hi trobem.

En cas de voler conèixer amb més detall per què es formen les escumes, podeu consultar aquest document de l'ACA.

A més, si desitgeu saber l'estat de cada platja, o si hi ha alguna incidència, podeu consultar la pàgina www.platges.cat, la qual s'actualitza diàriament, així com el web de platges de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

Temes relacionats
Publicació 06.08.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina