Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament aprova el Pla de contingència de les platges de Sant Pol

El Pla de contingències aprovat l'any passat per la Junta de Govern Local continua vigent, amb petits canvis. La gran majoria de mesures de prevenció contra la Covid-19 seran també aplicables enguany.
 
El Pla es basa en un recordatori constant dels missatges a la ciutadania sobre les mesures preventives individuals i sobre l'ús responsable de les platges en el qual és fonamental el paper actiu i responsable de la ciutadania pel bon funcionament de les platges i zones de bany, reforçant la comunicació a la web i a les xarxes socials, així com a la megafonia i a les cartelleres de les platges.
 
L'aforament de les platges de Sant Pol continuarà limitant-se, essent de 500 persones a la platja de les Barques, de 375 a la platja de Sant Pol, de 50 a la de les Escaletes, de 75 a la Platjola i de 400 (zona 1) i 500 (zona 2) a la Platja del Morer. La novetat és la incorporació a la pàgina web d'un control d'aforament tipus semàfor. Segons l'ocupació, s'establirà el grau d'ocupació entre 3 possibilitats (fins a 50% verd, 50-75% taronja i més de 75% vermell).

En cas que es detectin aglomeracions i no es puguin garantir les distàncies de seguretat, es procedirà al tancament de la platja, a través d'un cartell a tal efecte i amb el control d'accés. A més, cal tenir present que l'aforament de les platges podrà variar en base a la dinàmica del nostre litoral, la qual pot implicar una reducció de la superfície de les platges.

Els missatges que s'estan difonent van encaminats tant en el moment anterior com ja durant l'estada en aquestes. En aquest sentit, abans d'anar a la platja es demana no anar-hi si hi ha símptomes compatibles amb la COVID-19 i planificar estades més curtes d'aproximadament 2 hores. I un cop a la platja es demana mantenir sempre una distància d'entre 1,5 i 2 metres respecte de les persones amb les que no conviu, tant a l'aigua com a la sorra, i també entre els objectes personals, com ara tovalloles, gandules i para-sols. A més, cal rentar-se i desinfectar-se les mans amb freqüència i no compartir tovalloles i rentar-les amb els banyadors en arribar a casa.

Pel que fa als banys, s'han equipat amb sabó, tovalloles d'un sol ús i papereres amb pedal, i s'han d'utilitzar respectant el límit d'ocupació màxima d'una sola persona, excepte en aquells supòsits de persones que puguin necessitar assistència. També s'hi han posat cartells a l'entrada informant de les distàncies, aforament i consells higiènics. A més, s'ha augmentat la freqüència de neteja i desinfecció. 

Quant a les dutxes, rentapeus i mobiliari de platja, també s'augmenta la freqüència de neteja i desinfecció i s'estableix l'ús de la dutxa idividualment per garantir la distància de seguretat. Les persones que en facin ús hauran d'utilitzar calçat a totes les superfícies de la platja per tal d'evitar el risc de contagis. 

D'altra banda, es permeten els jocs de pilota en equip únicament a la platja de Can Villar quan la baixa afluència de persones usuàries no comporti riscos.

Pel que fa al protocol pel bany adaptat, aquesta temporada es farà també amb cita prèvia a través del codi QR que constarà als cartells i caldrà que la persona vagi acompanyada, ja que el Servei de socorrisme només cedirà la cadira, però no farà l'acompanyament.
 

Temes relacionats
Publicació 01.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina