X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol tindrà un institut escola

Un institut escola que englobi l'ensenyament obligatori i postobligatori entre els 3 i els 18 anys. Aquesta és l'aposta que el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Sant Pol de Mar faran per desencallar la construcció del futur institut de la vila i evitar que els estudiants de secundària hagin de seguir utlitzant durant 8 anys més els mòduls provisionals actuals.

Posar fil a l'agulla a la situació de la construcció de l'edifici per a l'institut de Sant Pol ha estat una les grans prioritats de l'equip de govern. Des de la seva formació, el passat mes de juny, els responsables polítics van mantenir diverses reunions amb els Departaments d'Urbanisme i d'Educació de la Generalitat i es va posar de manifest que l'opció que havia estat treballant l'anterior govern es trobava en fase encara molt inicial i que, de seguir amb el mateix projecte, la construcció de l'institut no seria una realitat en aquest mandat.

L'aposta per l'institut escola suposa poder executar el projecte en un temps molt inferior i amb molts menys tràmits burocràtics, ja que l'Ajuntament podrà executar les obres necessàries sense haver de fer cessions de terrenys i sense haver d'esperar a la consignació pressupostària per part de la Generalitat. En aquets sentit, està previst que el consistori executi el projecte i que la Generalitat retorni el cost de la inversió pràcticament en la seva totalitat mitjançant la signatura d'un conveni entre ambdues administracions.

Atesa la importància del projecte per a la nostra vila, des de l'Ajuntament i el Departament d'Educació ja s'ha comunicat la notícia al personal docent i a les AFA tant de l'institut com de l'escola Sant Pau, així com als membres de l'oposició, i el pròxim estiu ja es construirà un primer annex a l'escola Sant Pau que permetrà eliminar els mòduls provisionals que utilitzen ara els alumnes de batxillerat.

El projecte es completarà amb la construcció d'un nou edifici al solar municipal que llinda amb l'escola, al costat del camp de futbol i que servirà per donar cabuda a tot l'alumnat de secundària. L'objectiu és que el nou equipament pugui entrar en funcionament en el curs 2022-2023.
 

Temes relacionats
Publicació 13.12.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina