X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol participa en la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura

El consistori portarà a terme dues actuacions a la població que organitzarà i coordinarà la Policia Local.

Del 16 al 22 de setembre, Sant Pol s'afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Sota el lema «Combina i mou-te!» es pretén impulsar els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o vehicle elèctric per millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Entre els objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, trobem la necessitat de sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals que generen alguns mitjans de transport, així com també reflexionar sobre els efectes negatius que produeix en la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat.  De la mateixa manera, durant aquests dies, també es vol potenciar un retrobament de la ciutadania amb el municipi, la seva gent i el seu patrimoni cultural dins d'un entorn saludable i relaxat.

Fer salut per conscienciar

Sant Pol de Mar té preparades dues jornades per materialitzar la voluntat de la Setmana de la Mobilitat. D'una banda, aquest divendres 21 de setembre, tindrà lloc el Dia sense cotxes al pàrquing de l'Escola Sant Pau, el que permetrà potenciar els Camins Escolars i fomentar la mobilitat sostenible mitjançant els desplaçaments a peu, amb bicicleta i patinet per anar a l'escola. Durant aquest dia, estarà prohibida la circulació i l'estacionament de vehicles en aquest espai. Si necessiteu disposar d'aparcament opcional, podeu dirigir-vos al Parc del Litoral.

Un altra de les activitats més esperades serà la pedalada familiar d'aquest dissabte, 22 de setembre. L'activitat es realitzarà al Parc del Litoral i podreu participar si porteu la vostra bicicleta. La sortida es farà des del pont de Ferro, passant per la Riera, carrers Consolat de Mar i Nou fins a Tobella. Per aquest motiu, aquesta zona restarà tallada a la circulació fins a la 1 del migdia. Aquesta serà una activitat lúdica i no competitiva oberta a tots els públics. Acte seguit, a les 11:30 hores, es portarà a terme un taller de medició dels sorolls que porta per nom»Quin soroll fem?» al mateix Parc del Litoral.

Ambdues activitats són gratuïtes i no necessiten reserva, només cal presentar-se a l'hora indicada al Parc del Litoral.
 

Publicació 20.09.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina