Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

Inici | Àrea de Transparència | Participació ciutadana | Pressupost Participatiu 2020
Pressupost Participatiu 2020
Obrir/tancar menú lateral
Data d'inici
01/05/2020
Data de fi
15/12/2020
Pressupost participatiu 2020

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar segueix fent passes per promoure la participació ciutadana i involucrar la ciutadania en la presa de decisions de la vila. Si, fins al moment, s'han realitzat retiments de comptes de la gestió municipal i audiències públiques, aquest mes de maig s'inicia un procés participatiu perquè els vilatans i les vilatanes decideixin en què invertir part del pressupost municipal del 2021. És el que es coneix com a Pressupost Participatiu.

En aquesta primera edició, l´Ajuntament reservarà fins a 100 mil euros del pressupost municipal del 2021 per a les propostes més votades entre la ciutadania. Concretament, es reservaran 80 mil euros per a inversions i 20 mil euros per a serveis.

Recollida de propostes

Aquest procés participatiu es portarà a terme en diverses fases. La primera fase, s'inicia des d'ara i fins al 12 de juny, és la de recollida de propostes. Podran realitzar-les totes les persones empadronades a Sant Pol de Mar de més de 16 anys. Aquestes es podran fer, principalment, de manera telemàtica mitjançant el formulari Pressupost Participatiu 2020: Recollida de propostes. Tan bon punt ho permeti la desescalada del confinament, també s´instal·laran punts de recollida de propostes presencials a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà de l´Ajuntament, on s´hi podrà trobar tant el formulari en paper com la urna per dipositar-hi les propostes. També s'estudiarà establir alguns dies concrets per a la recollida de propostes en punts presencials a peu de carrer.

Si teniu dubtes sobre quin tipus de propostes consulteu: Quines propostes es poden fer en un Pressupost Participatiu?

Les següents fases del Pressupost Participatiu

La segona fase serà la validació de les propostes presentades en base a criteris generals (que siguin viables legalment i tècnicament, de competència municipal i d´interès general) i a criteris econòmics (que siguin viables econòmicament, amb un límit econòmic per proposta i que no estiguin ja previstes com a despesa ordinària o inversió de l´ajuntament). Un cop fet aquest filtratge, es classificaran les propostes segons la seva tipologia (urbanisme, via pública, medi ambient, serveis socials, etc.) i també es diferenciarà si es tracta de propostes relatives a inversions (principalment obra pública) o a despesa corrent (serveis com ara cursos per a persones aturades, formació, excursions per a gent gran, etc.)
 
En la tercera fase del Pressupost Participatiu, prevista per finals de setembre, la ciutadania podrà votar les propostes que hagin estat validades en base als criteris anteriorment esmentats. El període de votació serà de 15 dies i hi podran prendre part totes les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Pol. Cada persona podrà votar un màxim de 5 propostes. Les votacions es portaran a terme principalment de manera telemàtica, si bé també es contempla la possibilitat de votar presencialment en equipaments municipals. 
 
Un cop acabat el període de votació es publicaran els resultats i es confeccionarà el llistat de les propostes guanyadores, que s´inclouran en el Pressupost municipal del 2021 per a la seva execució en base al límit econòmic que s´haurà reservat en la partida del Pressupost Participatiu. En aquest sentit, s´estableix una participació mínima del 10% del cens de persones majors de 16 anys per donar validesa al procés participatiu.
 
Posteriorment, l´Ajuntament realitzarà un seguiment de l´execució de les propostes guanyadores i informarà oportunament a la ciutadania del seu desenvolupament.

 
Pujar al principi de la pàgina