Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol segueix avançant com a vila cardioprotegida

     

Aquest dijous s'han instal·lat desfibril·ladors DEA a la plaça de la Vila i al Club de Tennis Sant Pol i, amb aquests ja són vuit els dispositius d'aquest tipus amb què compta Sant Pol de Mar.

Els dos nous desfibril·ladors se sumen als sis dispositius ja existents a la població: un d'ells ubicat a la Plaça de l'Hotel, al costat dels serveis, un segon a la façana del pavelló poliesportiu, i un tercer situat a la plaça del Torrent Arrosser. D'altra banda, hi ha dos dispositius DEA mòbil que equipen els vehicles de la Policia Local i un tercer a Protecció Civil.

L'Ajuntament ofereix formació en suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors de manera regular. La darrera ocasió va tenir lloc el passat 15 d'abril amb la participació de 14 persones.

L'objectiu d'aquestes formacions és dotar a les persones participants de les eines i recursos necessaris per identificar una situació d'emergència i saber com actuar.

Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Segons les dades actuals, un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital. Si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90% i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10%. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l'abast.

Publicació 04.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina