Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament aprova el conveni amb Ensenyament per ampliar l'escola Sant Pau i construir el nou institut-escola

El Ple municipal celebrat el passat 10 de setembre va aprovar amb els vots a favor del govern municipal i en contra de tots els partits a l'oposició, autoritzar la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Sant Pol de Mar i la Generalitat de Catalunya per a la construcció del futur institut-escola de la vila.

D'aquesta manera, l'Ajuntament pren la iniciativa de solucionar un problema prioritari sense esperar a que la Generalitat pugui disposar de consignació pressupostària per executar l'obra, i tirarà endavant l'obra en els terrenys municipals del Sot del Bagueny, al costat de l'actual escola de primària.

Així, l'Ajuntament executarà el projecte de construcció del nou institut en un termini màxim de tres anys, suposant, per tant, la solució més factible a curt termini per resoldre el problema de les precàries condicions que els alumnes de l'institut provisional pateixen des de l'any 2014.
 
El projecte de construcció del nou institut-escola preveu executar-se en diverses fases. La primera d'elles és l'ampliació de l'escola i la retirada dels mòduls provisionals adjacents a l'escola Sant Pau, previst per al present curs 2020-2021. També durant aquest mateix curs està prevista la licitació de la redacció del projecte i de les obres de construcció del nou edifici.
Pel que fa a l'execució de les obres de construcció, aquestes es tirarien endavant en el curs 2021-2022 per, finalment, poder inaugurar el nou institut-escola en el curs 2022-2023.

En aquest sentit, està previst que el consistori executi la totalitat del projecte i que la Generalitat retorni el 80% del cost de la inversió.

El conveni que l'Ajuntament subscriurà amb la Generalitat determina que el cost de la construcció sigui d'uns 4 milions d'euros, de manera que la Generalitat retornarà al consistori 3,2 milions d'euros en el termini de tres anys.

Per a l'actual govern, format per ERC i la CUP, el projecte del nou institut-escola ha estat una prioritat des del primer moment. A banda d'haver trobat una solució a la precarietat dels equipaments educatius, també pretén recuperar el consens polític de creixement urbanístic zero que contemplava el POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), aprovat inicialment en el Ple del 7 de juliol de 2014 i que l'anterior govern no va arribat a aprovar definitivament. 

L'actual govern de Sant Pol de Mar entén que les deficiències d'equipaments no s'han de resoldre mitjançant la reclassificació urbanística de sòl no urbanitzable i amb la construcció de més habitatges. Al contrari d'això, el govern municipal considera que el problema de l'habitatge a Sant Pol no rau en la manca d'habitatges disponibles, sinó en la impossible accessibilitat econòmica per a la majoria dels santpolencs i santpolenques. 

En aquest sentit, l'actual govern insta  tots els grups municipals a recuperar el consens polític per tirar endavant aquest projecte tant necessari per la qualitat de vida dels nostres infants i joves.

A nivell educatiu, el model d'institut-escola permet integrar l'educació primària i la secundària en un mateix centre i li atorga autonomia pedagògica per impulsar els seus projectes educatius i capacitat organitzativa i de gestió dels seus recursos. 

Temes relacionats
Publicació 05.10.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina