X
Pressupost Participatiu 2024
Pàgines
Obrir/tancar menú lateral
FAQS petit propietari
  • Què són els microcrèdits per al pagament del lloguer pel COVID-19?

    Atenent a la situació excepcional provocada per la pandèmia del COVID-19, que ha obligat a decretar l'Estat d'alarma i aconsellar el confinament de tota la població que no treballi en els sectors essencials, des del dia 2 d'abril és en vigor el Reial Decret Llei 11/2020, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19; que ha decretat l'establiment d'un programa de microcrèdits pel pagament del lloguer per a les persones o unitats familiars afectades econòmicament per la pandèmia que acreditin una situació de vulnerabilitat.

    En qualsevol cas, no es pot aplicar si prèviament no es demana l'ajornament al propietari, i hi ha un mes des de l'aprovació del Reial Decret Llei per a demanar-ho. Si no es fa aquesta petició d'ajornament dins aquest termini, posteriorment no hi ha dret a acollir-se a la mesura.

    El programa de microcrèdits al 0% d'interès, avalats per l'Instituto de Crédito Oficial (ICO) s'aplica als casos de persones llogateres residents en habitatges que siguin propietat de persones físiques o jurídiques que no tinguin la condició de grans tenidors (o empreses o entitats públiques).

    Aquesta línia de microcrèdits no es pot demanar en aquest moment, ja que no està adoptada l'Ordre per part de l'Estat.

     

    Si em poso d'acord amb el propietari, puc accedir a la línia de microcrèdits?

    No, només es pot tenir accés al microcrèdit si, malgrat haver-ho intentat, el propietari no s'avé a cap acord. La norma estatal estableix que s'ha d'intentar l'acord amb el propietari i que intentar-ho és un requisit previ a la sol·licitud del microcrèdit.

    La propietat disposa d'un termini de 7 dies per respondre la sol·licitud de moratòria de pagament.

     

    Com funciona la línia de crèdits ICO?

    Si no hi ha acord amb el propietari per a l'ajornament temporal i extraordinari del pagament de la renda, els avals seran oferts per les entitats financeres, amb la cobertura econòmica de l'Estat espanyol, com ajuts transitoris de finançament a les persones que es trobin en situació de vulnerabilitat, amb un termini de devolució de fins a 6 anys, prorrogable excepcionalment per 4 més, sense que en cap cas, meriti cap tipus de despesa o interès per la persona sol·licitant.

    Aquest ajuts s'hauran de destinar obligatòriament al pagament de la renda de lloguer de l'habitatge i podran cobrir un import de 6 mensualitats de renda.

    El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, mitjançant un acord amb l'ICO, dictarà un Ordre que establirà quins seran els requisits i els criteris aplicables, i per tant, encara resta pendent de desenvolupament.

 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina