Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol acull la 44a Jornada Universitària de Gastronomia

La 44a Jornada Universitària de Gastronomia, celebrada aquest dimecres a l'EUHT St Pol, ha estat un punt de trobada essencial per a estudiants i professionals del sector, consolidant-se com un referent en l'àmbit de la formació culinària i coctelera a Catalunya. Amb la participació de 10 escoles d'hostaleria d'arreu del territori, la jornada ha inclòs el 37è Concurs de Cuina Jove de Catalunya i el 41è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, on els joves talents han mostrat la seva creativitat i destresa davant d'un jurat d'elit.

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha col·laborat un any més en aquest certamen i l'alcaldessa Montserrat Garrido ha estat l'encarregada de lliurar el guardó en la categoria de millor presentació en el Concurs de Cuina Jove de Catalunya, que ha recaigut en Enric Barceló, del CETT-UB, pel seu plat "Seques amb botifarra".

En el seu parlament, Montserrat Garrido ha subratllat la importància de la gastronomia com a motor econòmic i cultural del territori, destacant el paper de Sant Pol de Mar com a epicentre de la formació en hostaleria gràcies a la presència de l'EUHT StPOL. "El talent i la passió dels joves cuiners i coctelers que participen en aquesta jornada ens asseguren un futur prometedor per a la gastronomia catalana", ha afirmat Garrido, qui també ha felicitat els guanyadors i participants per l'alt nivell exhibit.

La jornada ha comptat amb la participació de figures destacades del sector, com la xef Elena Arzak, presidenta del jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, i Toni Cortés Recatalá, excampió del món en decoració coctelera i president del jurat del Concurs de Cocteleria. A més, s'han impartit dues classes magistrals exclusives a càrrec d'aquests professionals, oferint als assistents una oportunitat única d'aprendre de l'experiència de referents internacionals.

En l'àmbit de la cuina, el gran vencedor de la jornada ha estat Ànakin Rivera, alumne de l'EUHT StPOL, qui ha aconseguit el Premi Absolut i el Premi Catalan Food, la qual cosa li permetrà representar Catalunya al European Young Chef Award el pròxim novembre. En cocteleria, la guanyadora ha estat Yuliya Dzhus, de l'EHTB Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, qui s'ha endut el màxim reconeixement en la seva categoria.

cuina  

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar reafirma, amb la seva participació en aquesta jornada, el seu compromís amb la gastronomia i la formació de nous talents, consolidant el municipi com a referent acadèmic i culinari a nivell nacional i internacional.


A continuació es detalla el llistat complet de guanyadors/es de la 44a Jornada Universitària de Gastronomia:

37è Concurs de Cuina Jove de Catalunya
Premi a la destresa i millor tècnica d'elaboració - Seques amb botifarra. Enric Barceló (CETT-UB)
Premi a la imaginació i creativitat - Mar i muntanya amb pèsols negres del Berguedà. Queralt Sucarrats (Vedruna PRO)
Premi a la millor presentació - Seques amb botifarra. Enric Barceló (CETT-UB)
Premi Catalan Food (el guanyador/a representarà Catalunya a l'European Young Chef Award) - El Maresme al plat. Ànakin Rivera (EUHT StPOL)
Premi absolut a la major puntuació - El Maresme al plat. Ànakin Rivera (EUHT StPOL)

41è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya
Premi a la millor presentació (Trofeu Josep Maria Gotarda) - Niklis. Aron Rodriguez (Escika d'hostaleria d'Osona)
Premi a la millor tècnica i destresa (Trofeu Manuel Villalante) - Sol Mediterrani - Eduard Mihaes (Escola d'hostaleria de Lleida)
Premi a la millor degustació i sabor -  Niklis. Aron Rodriguez (Escika d'hostaleria d'Osona)
Premi al segon classificat - Saturday Morning Ponch. Clara Fontanella (Escola d'hoteleria i turisme de Girona. EHTG)
Premi absolut a la major puntuació - Evolució en rosé. Yuliya Dzhus (Escola d'hoteleria i turisme de Barcelona. EHTB)

Publicació 21.02.2025
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina