X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament de Sant Pol, present als premis del Concurs de Cuina i Cocteleria Joves de Catalunya

julia vidal

Aquest dimarts 5 de març es va celebrar a l'Escola Universitària i d'Hosteleria de Sant Pol la 43a Jornada Universitària de Gastronomia per donar cabuda al futur talent de la gastronomia i la restauració catalanes. Una jornada que va acollir el 36è Concurs de Cuina Jove de Catalunya i el 40è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya.

En l'apartat de cuina, Marta Minoves es va proclamar guanyadora en la categoria absoluta, mentre que el Premi a la millor presentació i el Premi a la imaginació i la creativitat va ser per a Júlia Vidal, alumna de l'EUHT StPOL, que va rebre de mans de l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido. Finalment, Daniela Castro, de l'EH Osona, va guanyar el Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració.

En l'apartat de cocteleria, l'alumna de l'EUHT Sant Pol Max Vilaseca va ser escollit Millor Cocteler Jove de Catalunya. La segona classificada va ser Nayely Elizalde, de l'EH Osona. El Premi a la destresa i habilitat va ser per Clara Fontanella, de l'EHT Girona, i el Premi a la millor presentació -atorgat per l'Ajuntament de Sant Pol- i el Premi a la millor degustació i sabor van anar a parar a mans de Cristina Martínez, de l'EH Joviat.

Classes magistrals d’Albert Sastregener i Josep M. Gotarda

Un dels alicients més interessants de la jornada va ser la classe demostrativa que van realitzar els presidents dels jurats de cada concurs. Enguany, Albert Sastregener, un dels xefs catalans amb més auge dels darrers anys, especialment gràcies a la seva tasca al capdavant de la cuina del Bo.TiC, que ostenta dues estrelles Michelin i dos Soles Repsol, va ser el xef convidat que va dictar una lliçó magistral amb algunes de les el·laboracions que es realitzen al seu restaurant.

D'altra banda, Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Cocktail Bar i president del Club del Barman de Catalunya, va fer una demostració de per què ha estat i és considerat un dels referents mundials de la cocteleria.

Podeu accedir a la galeria de fotos de l'esdeveniment clicant aquí.

Publicació 06.03.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina