Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Renovació dels membres del Consell de la Vila

consell vilaL'Ajuntament de Sant Pol de Mar obre aquest mes de novembre el període de renovació dels membres del Consell de la Vila, tal i com s'estableix en el Reglament de Participació Ciutadana, corresponent a l'inici del nou mandat electoral.

El Consell de la Vila és un espai consultiu de participació i deliberació popular, de posada en comú entre ciutadania, associacions i responsables polítics sobre els assumptes públics de la vila. Pot emetre informes, estudis i propostes, fomenta i coordina processos de participació. El seu funcionament i composició estan regulats en els articles 19, 20 i 21 del Reglament de Participació.

Formen part del Consell de la Vila una persona representant de cada associació o col·lectiu que vulgui ser-hi, 8 persones del cens de persones majors de 16 anys que manifestin la seva voluntat de formar-ne part i escollides per sorteig, una persona de cada consell sectorial vigent, l'Alcalde, el Regidor de Participació i una persona designada per cada Grup Municipal.

En el cas dels ciutadans a títol individual que vulguin prendre part en el Consell de la Vila, s'escolliran per sorteig aleatori 8 persones del cens de persones majors a 16 anys del padró municipal que prèviament s'hagin inscrit amb aquest formulari. Les inscripcions per optar a formar part del Consell de la Vila es podran fer fins al 30 de novembre.

S'escolliran 4 dones i 4 homes. Sempre que es pugui, es garantirà com a mínim que una persona sigui menor de 25 anys i una altra major de 65. El sorteig establirà l'ordre també l'ordre de suplents en cas de renúncies.

En el cas de les entitats, des de l'Ajuntament es contactarà directament amb totes les que ja formaven part del Consell de la Vila per informar-les de la convocatòria de la sessió constituent del nou Consell de la Vila que tindrà lloc a finals de desembre.

Publicació 15.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina