Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

NotÝcies
Obrir/tancar men˙ lateral
El 14 de setembre es farÓ la prova d'alertes al m˛bil al Maresme

Al llarg d’aquests darrers mesos s’han fet diverses proves d’alertes al mòbil arreu del territori. És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

En el cas de Sant Pol de Mar, així com a la resta de poblacions del Maresme, s’ha previst que la prova tingui lloc el proper dijous 14 de setembre, entre les 10 i les 11 del matí.

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones turistes o que hi estiguin de pas, rebran el missatge. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Ho podreu fer des d'aquest enllaç.

El sistema d’Alertes de Protecció Civil s'ha desenvolupat en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

Publicaciˇ 06.09.2023
Versiˇ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electr˛nic
Pujar al principi de la pÓgina