Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Resultats de les eleccions municipals 2023

resultats28MJUNTS ha estat el partit que ha guanyat les eleccions municipals celebrades aquest 28 de maig a Sant Pol de Mar, després que la formació encapçalada per Montserrat Garrido hagi obtingut un total de 1118 vots, la qual cosa suposa el 43,96% dels vots. Obté 6 regidors/es i es queda a les portes de la majoria absoluta.

En segon lloc es col·loca ERC amb el 18,99% dels vots emesos, seguit de Més Sant Pol -formació que es presentava per primera vegada a unes eleccions- (amb el 15,18%), i la CUP (13,06%). El PSC (4,09%) i el PP (3,26%) es queden sense representació a l'Ajuntament en no haver assolit el 5% de vots mínims necessaris.

El recompte de votacions ha començat puntual a les 8 del vespre, moment en què es tancaven els dos col·legis electorals de la nostra vila, i s'ha allargat fins les 22.30 h. Ha estat, en conjunt, una jornada electoral que s'ha desenvolupat sense cap incidència.

Pel que fa a la participació, hi ha hagut una davallada significativa en relació al 2019. Han anat a votar un 60,4%% dels santpolencs i santpolenques, cosa que significa que la participació ha baixat 13 punts respecte quatre anys enrere.

Aquests resultats fan que les diferents formacions polítiques hagin obtingut el següent nombre de regidors i regidores:
- Junts per Catalunya Sant Pol - Compromís Municipal: 6
- Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal: 3
- Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista: 2
- Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés: 0
- Partit Popular: 0
- Més Sant Pol: 2


En base a això, les persones que formaran part del Ple de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar en el mandat 2023-2027, seran les següents:

JUNTS-CM:
- Montserrat Garrido
- Andreu Tresserras
- Marta Boada
- Josep Parada
- Mariona Massaguer
- Marta Romà

ERC-AM:
- Albert Zanca
- Pilar Llorens
- Albert Font

CUP-Amunt:
- Isabel Llari
- Pol Maresma

Més Sant Pol:
- Lluís Jornet
- Josep M. Gallego


A partir d'aquest dilluns s'obre un període de 20 dies perquè els partits que han obtingut representació municipal conformin els pactes que permetin l'elecció del nou alcalde o alcaldessa de Sant Pol de Mar, així com l'equip de govern que l'acompanyarà al capdavant de l'Ajuntament en els pròxims quatre anys.

La constitució del nou ajuntament tindrà lloc el pròxim dissabte 17 de juny.

Publicació 28.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina