X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La construcció de l'institut-escola i la nova licitació de la recollida de residus, protagonistes del darrer Ple del mandat

ple maigEl Ple celebrat aquest dijous 25 de maig va significar el comiat per a alguns dels regidors i regidores que ja no repetiran en el càrrec. Es tractava de la darrera sessió plenària del mandat 2019-2023 i molts d'ells van tenir paraules d'agraïment cap a la població que els va fer confiança i cap als seus companys de partit durant la intervenció que tots els membres electes van poder fer al final del Ple.

Abans, però, la sessió s'havia desenvolupat amb normalitat amb l'aprovació de punts de tràmit -com les actes del plens anteriors, una modificació de crèdit, i donar compte de la liquidació del pressupost 2022 i del termini de pagament a proveïdors-, a més d'altres de tanta importància com la construcció de l'institut-escola i el contracte del servei de recollida de residus.

En el cas de l'institut-escola, el Ple va aprovar una segona addenda al conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament per a l'ampliació de l'escola, així com la modificació el contracte de construcció i l'aprovació inicial del projecte bàsic i executiu. Punts amb els quals es prossegueix amb els tràmits administratius per executar el projecte. Com la resta de vegades que s'havia tractat el tema, el posicionament dels grups a l'oposició es va mantenir amb els vots en contra de JxCat i Junts per Sant Pol, i l'abstenció del PSC.

D'altra banda, el Ple també va aprovar els nous plecs de clàusules per a licitació del servei de recollida de residus municipals, després que l'anterior licitació quedés deserta per un error en el procediment per part de l'empresa concursant. Es tracta d'un contracte reservat per a empreses que promouen la inclusió social i l’accés a l’ocupació de les persones en situació o risc d’exclusió. El nou contracte inclou millores i modificacions en el calendari de recollida i manté la voluntat d'ampliar el porta a porta a nous punts de la vila.

Des de JxCat van justificar el seu vot contrari perquè el plec no especificava el mínim de treballadors que l'empresa hi ha de destinar, a més de desavinences en el calendari de recollida.

Els darrers punts de l'ordre del dia que es van aprovar van ser el Protocol de teletreball del personal municipal i l'aprovació definitiva de la plantilla de personal. En aquest Ple no hi van haver precs ni preguntes per part dels grups a l'oposició.

Com a fet destacable, el Ple de maig va suposar l'estrena del sistema de vídeoacta a l'Ajuntament de Sant Pol.

Podeu tornar a veure el Ple en aquest vídeo:

Temes relacionats
Publicació 26.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina