X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Aprovat per unanimitat el pressupost del 2023, que suposarà el primer pas per a l'alliberament del Sindicat
El nou Pressupost municipal és de 10,1 milions d'euros, un 8,2% superior al del 2022

ple 9 febrerLa primera sessió plenària del 2023, celebrada aquest dijous 9 de febrer, va portar a aprovació el Pressupost municipal per al present any.

Uns comptes que, en línies generals, preveuen un augment del 3,26% en l'apartat d'ingressos provinents de les transferències de la Generalitat per les places de la llar d'infants i per la previsió a l'alça de l'ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres). D'altra banda, l'apartat de despeses creix un 2,68% per l'augment de la despesa de la massa salarial del personal municipal, així com per l'alça dels interessos bancaris.

Pel que fa a les inversions, el darrer pressupost municipal d'aquest mandat segueix apostant fort per la millora de les infraestructures a la via pública i els equipaments, i s'hi destinen 1,8 milions d'euros. Destaca, en aquest sentit, la compra d'una parcel·la del polígon industrial per a la futura construcció d'una nau per als Serveis Municipals. Un fet que suposarà la primera passa per a l'alliberament de l'edifici del Sindicat i que aquest pugui destinar-se com a equipament cultural de la vila.

Press23

El Pressupost municipal del 2023 es va aprovar per unanimitat, situació insòlita des de feia més de 10 anys. JxCat va donar el seu "sí crític" perquè, tot i que no han pogut fer aportacions al Pressupost, agraïa la bona voluntat del regidor d'Hisenda i la justificació de les partides i valorava la compra de la parcel·la per a la nau de la brigada, alhora que mantenen les seves diferències sobre com s'hauria d'haver executat la construcció del nou institut. També van donar el vist-i-plau al Pressupost el PSC i Junts per Sant Pol. Aquest darrer ho va justificar perquè s'inclouen punts que formaven part del seu programa electoral.

Davant d'aquesta unanimitat, l'Alcalde es va mostrar satisfet per l'acceptació que els comptes municipals havien tingut entre totes les forces representades al consistori.

A banda de l'aprovació del Pressupost municipal del 2023, el Ple també va donar compte del compliment dels terminis de pagament als proveïdors i va  aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits. També es va aprovar la modificació de l'Ordenança Fiscal de l'impost sobre l'increment dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), i es va prorrogar el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme pel servei de recollida i acollida d'animals domèstics abandonats.

La sessió plenària va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups a l'oposició.

Podeu tornar a veure el Ple en aquest vídeo:

Temes relacionats
Publicació 09.02.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina