X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de desembre aprova la nova contractació del servei de recollida d'escombraries

ple desembreLa corporació municipal va tancar les sessions plenàries del 2022 amb el Ple celebrat el dimarts 27 de desembre, en què es van aprovar els plecs de clàusules administratives i tècniques per a la nova licitació del servei de recollida de residus municipals, atès que el contracte actual finalitza el 2023.

La regidora de Medi Ambient, Isabel Llari, va explicar que el nou model de contracte contempla l'ampliació de la recollida porta a porta i canvis en el calendari de recollida setmanal, entre ells que la recollida es faci sempre en horari nocturn, així com nous sistemes d'indentificació per accedir a les àrees de contenidors. El contracte serà reservat a empreses d'inserció laboral amb un clar objectiu social. La voluntat global és implementar un sistema que encamini la vila  cap a una millor separació de residus, reduir la fracció de rebuig i evitar haver d'apujar la taxa municipal.

Des de JxCat, la seva portaveu va alertar de força mancances en els plecs, sobretot d'informació sobre com aplicar totes les millores que es volen incorporar al nou contracte, i que l'import del contracte no està adequat a les necessitats del servei, motiu pel qual es posicionaven en contra de la seva aprovació.

Per part de Junts per Sant Pol, el seu portaveu va qüestionar que l'import proposat del contracte sigui inferior a l'actual, si s'amplia la recollida porta a porta i caldrà destinar-hi més personal.

L'aprovació d'aquest punt de l'ordre del dia es va fer amb els vots a favor d'ERC i la CUP, els  vots en contra de JxCat i les abstencions de Junts per Sant Pol i el PSC.


D'altra banda, el Ple de desembre va aprovar la Valoració de Llocs de Treball del personal municipal, així com la modificació de la Relació de Llocs de Treball, després de mesos de treball i negociació amb el comitè de treballadors per a la confecció de la la nova valoració. 

Des de JxCat van denunciar que no s'han cumplimentat noves fitxes dels llocs de treball i van preguntar si s'havia consultat al personal municipal sobre les funcions dels seus llocs de treball actuals, alhora que van alertar del desajust que es produeix en els casos de personal administratiu que està realitzant funcions de personal tècnic.

L'Alcalde va rebatre que en 8 anys del govern anterior no s'havia fet mai la Valoració de Llocs de Treball i que el compromís adoptat des del primer dia és que aquesta valoració es faria en base a les fitxes aprovades l'any 2018. I va afegir que si les fitxes que s'han utilitzat per a la valoració contenen errors o són incompletes és atribuïble al govern municipal d'aquell moment.

El darrer Ple de l'any també va aprovar la proposta de pròrroga del contracte del servei de cementiri fins a l'abril del 2023 i el reconeixement extrajudicial de crèdits.

La sessió va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels partits a l'oposició.

Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo:

Nota: per problemes tècnics a l'inici de la sessió, el vídeo conté deficiències de so fins al minut 13.
Temes relacionats
Publicació 28.12.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina