Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Alerta per una estafa telefònica relacionada amb tributs municipals

L'Ajuntament de Sant Pol ha tingut coneixement que en les darreres hores algunes persones de la vila han rebut una trucada fent-se passar per personal de gestió de tributs i en la què informen que hi ha hagut un problema amb la domiciliació de l'IBI i que s'ha de pagar immediatament amb targeta bancària o s'aplicarà un recàrrec.

Informem que es tracta d'una pràctica fraudulenta i que els estafadors pretenen aconseguir les dades bancàries o que s'enviïn uns càrrecs a una compte que després es fa impossible de rastrejar. A més, des de l'Ajuntament mai no us sol·licitarem aquest tipus d'informació i, en cas de dubte, podeu adreçar-vos a l'OAC i/o a la Policia Local per verificar sobre com procedir en qualsevol tipus de tràmit entre l'administració i la ciutadania.

Recordeu que no s'ha de proporcionar en cap moment dades personals ni bancàries a persones desconegudes i que no tinguem la certesa que representen a l'empresa a la qual diuen representar.

Malauradament, les estafes telefòniques són una pràctica molt estesa, juntament amb els correus electrònics que suplanten la identitat d'empreses de serveis, amb la finalitat compartida d'aconseguir les nostres dades personals (nom i cognoms, DNI, números de compte corrent o codis personals).

Precisament per alertar dels perills d'aquest tipus de pràctiques fraudulentes, aquest divendres 2 de desembre oferim una xerrada sobre ciberseguretat i atacs informàtics. Serà a les 7 de la tarda, al 2n pis de Ca l'Arturo, i l'entrada és gratuïta.

Publicació 01.12.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina