X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Policia Local alerta de robatoris de catalitzadors de vehicles

Des de la Policia Local de Sant Pol de Mar s'ha detectat un increment de robatoris de catalitzadors de vehicles que estaven estacionats a la via pública, principalment al parc de Can Villar, zones properes a la plaça Sant Cristòfol i al pàrquing dels Tints.

Es tracta d'una peça que es troba ubicada entre el tub d'escapament i el motor, i serveix per filtrar les partícules nocives o contaminants que contenen els gasos d'escapament. El catalitzador porta un panell ceràmic que està impregnat amb un recobriment de metalls preciosos –paladi, rodi i platí– que, a l'entrar en contacte amb els gasos nocius, reacciona i genera gasos nobles o inerts que resulten menys contaminants quan arriben a l'atmosfera. A causa dels metalls preciosos que conté, són cars de comprar, cosa que fa que qui els sostreu el pugui revendre a bon preu.

Per sostreure el catalitzador es necessita una estona i s'ha de realitzar des del terra, treballant a sota del vehicle, i habitualment es provoca força soroll. Per aquest motiu, des de la Policia Local es demana la màxima col·laboració ciutadana. En cas d'observar alguna persona amb una actitud sospitosa al voltant d'un vehicle es prega que doni avís el més aviat possible al telèfon 609 306 609.

Temes relacionats
Publicació 01.02.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina