X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de gener aprova un pressupost municipal a la baixa

ple generEl primer Ple del 2022, celebrat aquest 27 de gener, va aprovar el Pressupost municipal pel 2022, per valor de 9,2 milions d'euros, el qual destaca per ser molt més contingut que el de l'any anterior, que va ser de 12,9 milions d'euros i que tenia l'esforç inversor per a la construcció de l'institut-escola.

El regidor d'Hisenda, Albert Font, va destacar els 250 mil euros de menys que s'han pressupostat dins dels ingressos per impostos directes, a causa de la pèrdua de l'IBI de l'autopista a causa del final de la concessió d'aquesta. A més, s'han hagut d'ajustar les despeses previstes i es redueixen 142 mil euros de la despesa corrent de l'Ajuntament. Tanmateix, Font va apuntar la incertesa sobre el nou càlcul de les plusvàlues, motiu pel qual s'ha sigut molt prudent a l'hora de pressupostar el seu ingrès, el qual s'ha fet a la baixa.

D'altra banda, s'invertirà més d'un milió d'euros, però no es farà cap ingrès amb crèdit, sinó que s'amortitzarà aquest per tenir encara menys ràtio d'endeutament.

Des de JxCat es va lamentar que no s'hagués celebrat una reunió prèvia amb l'oposició per treballar el document i que no hi hagués possibilitat de fer aportacions. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda va explicar que s'havia convidat en Comissió Informativa a fer les propostes que consideressin.

El pressupost municipal es va aprovar amb els vots a favor dels grups d'ERC i CUP, en contra de JxCat i Junts per Sant Pol, i l'abstenció PSC.

A banda del Pressupost municipal pel 2022, el Ple va donar compte del Pla anual de control financer de l'exercici 2022 elaborat per la intervenció general de l'Ajuntament i va aprovar un nou sistema de control intern de les despeses del consistori previ a la generació d'aquestes.

La resta de punts de l'ordre del dia que es van aprovar van ser el conveni amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat per a la cessió d'un terreny municipal per a la instal·lació de les seves infraestructures, així com la pròrroga del Pla d'Igualtat d'Oportunitats 2018-2021.

En matèria de Medi Ambient, es va aprovar l'acord de custòdia de les platges amb l'Associació Natura, per tal de portar a terme el projecte de renaturalització de les platges mitjançant aquesta entitat naturalista. La regidora de Medi Ambient, Isabel Llari va explicar que el projecte consisteix en preservar la sorra i fer compatibles els diferents usos que es dóna a aquest espai natural i que es pot veure amenaçat pels efectes del canvi climàtic. Es tracta d'un projecte de 4 anys a executar en 3 fases: la primera a Can villar, després a Roques Blanques i la Murtra, mentre que la darrera serà al Morer i Roca Grossa. L'objectiu es la recuperació de la vegetació dunar i s'hi destinaran 500 euros anuals perquè es pugui fer la revegetació de platges i esculleres.

I finalment es va aprovar la resolució del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme per desenvolupar el projecte "L'Herència del Maresme", cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER 2014-2020). Atès que el programa no s'ha executat a temps, el Consell Comarcal ha hagut de renunciar al Fons i es revoca al delegació de competències que es va realitzar en el seu dia, alhora que es retorna a l'Ajuntament les quotes dels anys 2019 i 2020 per un import de 19.101 euros.

El Ple de gener també va aprovar una moció per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i de Cambrils del 17 d'agost.

La sessió va finalitzar amb el torn de precs i preguntes. Podeu recuperar la sessió amb aquest vídeo:

Temes relacionats
Publicació 28.01.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina