Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | Ajuntament | Pla de Govern (2019-2023)
Pla de Govern (2019-2023)
Obrir/tancar menú lateral
Les assemblees locals d'ERC i la CUP de Sant Pol, com a socis de govern al capdavant de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per al mandat 2019 – 2023, van assolir al juny del 2019 l'acord per la configuració del govern municipal i les línies estratègiques que guiïn l'acció política en el present mandat municipal.

L’assoliment d’aquest acord polític i de govern permet donar compliment al mandat sorgit de les urnes del 26 de maig i se sustenta en tres pilars essencials:


1. La configuració d’un govern col·laboratiu. Totes les decisions del govern i actuacions de les regidories seran col·lectives. Sense aquest principi de govern coral i cohesionat no és possible desplegar una bona política d’esquerres.

2. La transparència, la participació i l’ètica seran un dels pilars d’aquesta nova etapa.

3. Els valors republicans guiaran l’acció de govern per fer de Sant Pol un poble més just, més democràtic, més ecologista i més feminista.

Els dos socis de govern es comprometem a ser un govern cohesionat, dialogant i transparent amb totes les persones, entitats i grups polítics.


LÍNIES ESTRATÈGIQUES DEL GOVERN MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE SANT POL DE MAR PER AL MANDAT 2019-2023

El govern municipal tindrà les següents línies estratègiques durant el mandat 2019-2023:


- Apostem per aplicar una nova governança més democràtica. Aplicarem un model d’acció política participativa i transparent. El Govern donarà compte de les seves actuacions de manera periòdica i desenvoluparà processos de participació i decisió per aquelles accions cabdals pel present i futur del nostre poble. Més democràcia també vol dir comunicar de manera entenedora per tal de fer efectiva la participació popular, com per exemple a l’hora d’elaborar els pressupostos.
Enllaç al recull d'audiències públiques celebrades.

- El projecte del govern municipal cerca un Sant Pol més cohesionat social i territorialment, i en aquest sentit el planejament urbanístic i la mobilitat prenen importància. Per això, ens comprometem a revisar i aprovar definitivament el POUM recuperant el consens de creixement zero i treballar per una solució real i efectiva per l’edifici de l’institut. També impulsarem la pacificació de part del nucli antic.
En aquest mandat s'ha impulsat la redacció del nou POUM i es pot accedir a la informació relacionada des d'aquest enllaç.

- A nivell ambiental, protegirem el litoral i l’entorn natural de Sant Pol (riera, boscos, vinyes i platges). Per això, cercarem alternatives als projectes d’ADIF i ministerials que pretenen malmetre la franja litoral i el medi marítim.
En aquest mandat s'ha impulsat la conservació i regeneració de la flora autòctona de les platges de la vila. Més informació a l'enllaç.

- Estem d’acord en que cal recuperar la gestió i el control públic dels serveis i recursos col·lectius, per això apostarem per controlar estrictament els contractes externs i no fer renovacions per defecte, i caminar cap a les municipalitzacions dels serveis. En altres casos, prioritzarem els proveïdors de l’economia social i solidària per a la contractació de serveis i subministraments.

- Per la consecució d’un poble i una societat igualitària, cohesionada i solidària és necessària la fiscalitat progressiva i justa. Per això ens comprometem a treballar mecanismes per a la seva aplicació.

- Som conscients de la problemàtica de l’habitatge a Sant Pol i de la urgència de solucions. Per això una de les línies prioritàries serà la d’ampliar el parc d’habitatge de lloguer destinat a primera residència.
Enllaç al Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge de Sant Pol de Mar.

- La cultura és un dels pilars de la nostra societat i de la nostra manera d’entendre el món. Entenem la cultura com un espai de coneixement, aprenentatge i creació, tot fugint del model imperant turístic i de consum.

- Considerem que cal incentivar l’autonomia personal de la gent gran mitjançant polítiques en relació a la cultura, l’activisme, la participació, l’accés als serveis i les relacions intergeneracionals.

- Si tenim clar cap a on volem anar i quins són els nostres objectius, és perquè tenim un llegat històric de lluites republicanes. Per això treballarem per recuperar la memòria republicana de Sant Pol. És el nostre deure recordar i dignificar el nostre passat de lluita democràtica i per les llibertats col·lectives.
La revista ENS resorgida en aquest mandat és una forta aposta per la recuperació de la memòria històrica de Sant Pol de Mar. Podeu accedir als diferents exemplars publicats des d'aquí.

- L’associacionisme és una de les eines fonamentals per a esdevenir un poble viu, compromès i participatiu. Des del govern municipal vetllarem per tal de que el teixit associatiu estimuli la participació activa dels santpolencs i ho faci des d’una relació de cohesió entre entitats.
S'han impulsat el Consell de la Vila i els Consells Sectorials per donar veu i participació directa al teixit associatiu de la vila en la definició de com ha de ser Sant Pol de Mar.

- Entenem que viure segur és un dret fonamental i això ha d’anar en consonància amb el dret a la privacitat. Per això aplicarem un model policial de proximitat, proactiu i preventiu, sota criteris de control democràtics.

- Les perspectives d’equitat de gènere i de sostenibilitat estaran presents en totes les actuacions.

- Per tal de desenvolupar totes aquestes línies estratègiques i aplicar la nostra acció, és indispensable que l’equip de govern sigui cooperatiu, és a dir, que treballi de manera consensuada.

- El govern municipal, preocupat perquè l'activitat política faci aportacions a l'organització, gestió i regulació democràtica de la nostra col·lectivitat, més enllà de l'estricte compliment de la legislació vigent, fa palès el seu compromís en la defensa de l'interès general i dels drets nacionals i socials, per damunt de qualsevol interès personal, privat o partidista, i es compromet públicament a complir i vetllar perquè es respectin les normes del següent Codi Ètic:

1. La fonamentació de les nostres propostes serà a través de l'argumentació i el debat polític.
2. El funcionament del Govern serà col·lectiu, cercant el consens en totes les decisions.
3. Exercirem les nostres responsabilitats al servei del conjunt del poble de Sant Pol, deixant a banda qualsevol interès personal o corporatiu.
4. Donarem compte de les actuacions del Govern mínim dos cops l’any en audiència pública, generarem espais de participació i decisió popular i promourem la transparència de dades i una informació del tot entenedora.
5. Els recursos públics que l'administració genera i que posarà al servei del nostre càrrec, han de ser utilitzats en el millor benefici del poble i, en cap cas, per a finalitats particulars i/o partidistes.
6. Les iniciatives de govern tindran en compte criteris de sostenibilitat, d’igualtat i solidaritat.
7. Sobre els afers en els quals un càrrec electe es pugui trobar directa o indirectament implicat, s’abstindrà de la deliberació i si s’escau, de la votació.
8. Encararem les problemàtiques urgents de manera directa, transparent i amb el màxim rigor polític i tècnic.

 
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina