X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
S'obre un nou període per inscriure's als primers Consells Sectorials

L'Ajuntament de Sant Pol posarà en marxa els primers quatre consells sectorials, que correspondran als àmbits de Seguretat, Equitat, Medi Ambient i Cultura. Pel que fa als altres tres consells sectorials previstos inicialment (Joventut, Esports i Gent Gran) es posposa la seva creació per a una segona fase de desplegament perquè es vol fert primer una prova pilot amb aquests 4 i comprovar si el model aprovat funciona o bé caldrà esmenar-lo.

En aquest sentit, l'equip de govern assistirà aquest divendres a una formació específica sobre Participació Ciutadana per seguir avançant en el desplegament de polítiques d'empoderament ciutadà.

 

Així, els quatre consells sectorials que es crearan seran els següents:

- El Consell Sectorial de Seguretat serà un espai per desenvolupar la Policia de proximitat i comunitària, resoldre dubtes i inquietuds i rebre propostes ciutadanes, explicar les actuacions i el pla de treball de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, analitzar la seguretat entre tots, intercanvair informació, etc.

- El Consell Sectorial d'Equitat té com a objectiu posar en comú i plantejar les estratègies i accions per aconseguir una societat més respectuosa, equitativa i igualitària.

- El Consell Sectorial de Medi ambient serà un espai consultor i de seguiment de les accions mediambientals cabdals pel municipi com són la gestió dels residus, la preservació dels parcs, espais agrícoles, forestals i camins rurals; la renaturalització de platges, rieres i torrents; la implantació d'energies renovables, la mobilitat sostenible i la reducció d'emissions de C02, a més de la gestió de l'aigua, el foment de l'autoconsum energètic i, en definitiva, la divulgació i sensibilització vers un ús més sostenible del nostre entorn per fer front a l'emergència climàtica.

- El Consell Sectorial de Cultura ens ofereix un espai on pensar entre totes les persones quin model cultural volem, i plantejar i coordinar les diferents activitats culturals que es fan al municipi.

Per tal d'acabar de conformar la composició d'aquests 4 primers consells sectorials, s'obre un nou període d'inscripció per donar l'oportunitat de formar-ne part al màxim de vilatans i vilatanes, vigent del 17 de novembre a l'1 de desembre. Per fer-ho, només cal omplir el formulari que trobareu aquí.

Les persones que ja es van inscriure en el seu moment, no cal que ho tornin a fer i només es podrà optar a formar part d'un Consell Sectorial.

Els Consells Sectorials estaran formats per 4 persones elegides per sorteig entre totes les que s'hagin inscrit mitjançant el formulari (2 homes i 2 dones, excepte el d'Equitat que no té limitació de dones), a més de representants d'entitats que vulguin participar-hi.

Temes relacionats
Publicació 16.11.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina