X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol aprova el pagament d'impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya

El Ple municipal celebrat aquest dijous, 28 d'octubre, va aprovar una moció perquè l'Ajuntament de Sant Pol de Mar liquidi el pagament d'impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) per considerar-se la forma més directa de pagament d'aquests tributs. Una decisió que s'adopta en base a l'article 64 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, la qual preveu que el pagament davant l'ATC produeix efectes alliberadors del pagament del deute tributari.

La moció també demana al Govern de la Generalitat de Catalunya que incrementi els recursos de l'ATC per tal que pugui afrontar amb condicions el repte de ser la principal administració recaptadora d'impostos a Catalunya. Una moció en la qual s'insta la resta d'ajuntaments de Catalunya a fer el pagament de tots els impostos estatals a través de l'ATC.

D'altra banda, el Ple d'octubre va aprovar una altra moció, entrada d'urgència, per la qual l'Ajuntament es posiciona en relació a la sentència del Tribunal Constitucional que deixa en suspens l'impost de les pluvalues. Es tracta d'una sentència que deixa desamparats tots els ajuntaments, ja que aquest impost suposa una de les principals fonts d'ingressos municipals i que posa en perill l'equilibri dels pressupostos de cara al 2022. Davant d'aquesta situació, la moció aprovada ahir per unanimitat reprova la inacció i deixadesa de funcions dels successius governs de l'Estat que han estat incapaços d'adequar el mètode de càlcul de l'impost als requeriments que feia la sentència del Tribunal Constitucional, alhora que exigeix al govern de l'Estat que adeqüi d'urgència, via Reial Decret Llei, la metodologia de càlcul de la base imposable per tal de dotar de plena seguretat jurídica la liquidació de l'impost.
A més, la moció insta a la creació d'un fons extraordinari per a compensar la pèrdua d'ingressos que ocasioni aquesta sentència sobre les finances municipals mentre no entri en vigor el nou mètode de determinació de la base imposable i insta a la creació d'un fons permanent de compensació en favor dels ajuntaments per la reducció d'ingressos que generi el nou mètode de determinació de la base imposable, en compliment del principi de suficiència financera.

El Ple d'octubre també va aprovar el Pla d'Usos de platges 2022-2026, així com dues compatibilitats de treballadors municipals i la ratificació de nous membres del Consell de la VIla.

La sessió -la primera en format presencial des de que va esclatar la pandèmia de la Covid-19- va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups a l'oposició.

Podeu tornar a visionar el Ple amb el vídeo següent:

×  
Ple ordinari del 28/10/2021 Ple ordinari del 28/10/2021
Temes relacionats
Publicació 29.10.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina