X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament engega una campanya per fomentar el civisme a la vila

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar engega una campanya de civisme que té per objectiu conscienciar que l'espai comú és de tothom i que cal mantenir-lo conjuntament entre l'administració i la població, així com promoure unes actituds de respecte entre tots els que gaudim del poble. S'ha dissenyat a proposta de la Regidoria de Seguretat amb el suport de Medi Ambient, Equitat, Platges i Joventut.

Amb el títol Cuidem Sant Pol. Cuidem-nos, la campanya fa referència al nexe d'unió del poble amb les persones que hi convivim i que ens visiten. I és que per gaudir d'un major benestar individual i col·lectiu cal coresponsabilitzar-se de la convivència que afavoreix Sant Pol com a comunitat.

La campanya consta de vuit eixos:

Mantinguem net l'espai públic. Massa vegades ens trobem bruts els carrers per actituds individualistes: burilles, excrements i miccions de gossos, papers, plàstics, llaunes, etc. Per molt que els Serveis Municipals  actuïn ordinàriament i extraordinàriament per a mantenir nets els carrers, parcs i places del poble, cal que entre tots entenguem que el carrer, com a espai públic i de trobada, l'hem de mantenir net. Aquest estiu l'Ajuntament ja ha estat instal·lant més papereres a la vila per facilitar la tasca de dipositar-hi els petits residus.
Mantinguem net l'entorn natural. L'entorn natural de Sant Pol és envejable (les platges, els boscos, les valls i els turons, el parc de Can Villar, la riera, etc.), però com tots, molt sensible a les agressions mediambientals. Hem de reconèixer la importància del medi ambient per cuidar-lo i gaudir-lo amb respecte.
Passem-ho bé respectant tothom. El confinament per la pandèmia Covid19 ha perjudicat el desenvolupament del jovent, que no s'ha pogut relacionar entre sí als carrers i places. És necessari que els santpolencs, especialment els i les joves, gaudeixin dels espais públics, però sempre amb respecte a la resta de veïns.
Mantinguem netes les zones de contenidors. Sovint les àrees de contenidors s'equiparen a una deixalleria i no és aquesta la seva funció. S'ha de procurar fer un correcte ús de les àrees de contenidors i evitar deixar-hi elements que no pertoquen, com per exemple mobiliari, trastos vells i/o electrodomèstics. Per aquests casos ja existeix un servei específic de recollida i la deixalleria.
Cuidem l'entorn, reciclem. Per la sostenibilitat del món en què vivim, cal seguir la regla de les tres erres: reduir, reciclar i reutilitzar. Separar els residus correctament ajuda al reciclatge dels productes per a la seva reutilització i, per tant, per a la reducció de nova matèria prima. Un poble ecologista és aquell que recicla.
Conduïm amb respecte. Els nous vehicles de mobilitat personal, els patinets elèctrics, han aparegut per consolidar-se com a nou element que transita pels nostres carrers. Portar casc, no usar aparells d'àudio i el mòbil, respectar les direccions dels carrers i la velocitat, i fer-ne ús individualment, són algunes de les normes que cal complir. Cal ser respectuós amb la gent que camina i passeja, sobretot amb infants i gent d'avançada edat.
Eradiquem el masclisme. La xacra del masclisme és fruït d'un sistema patriarcal imperant. Hem d'eradicar qualsevol actitud de violència envers les dones, tant verbals, psicològiques, com físiques. És obligació de totes les persones que vivim a Sant Pol no tolerar cap conducta masclista.
Eradiquem l'homofòbia. Sant Pol ha de ser un poble lliure d'agressions i discriminacions, també per la condició sexual de les persones. Que cadascú sigui com sigui i estimi qui vulgui amb total naturalitat. La tolerància zero amb l'homofòbia ha de ser un compromís de tots els santpolencs.

La campanya tindrà visibilitat amb la col·locació de banderoles en diferents punts del municipi amb missatges que fan referència als vuit eixos temàtics. Es preveu, també, que durant els propers mesos es complementin amb diferents materials i accions, així com que es demani la col·laboració ed les entitats i centres escolars per aprofundir en la seva incidència en el conjunt de la ciutadania.

 

Temes relacionats
Publicació 06.09.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina