Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de l'1 de juliol aprova una declaració institucional de suport als encausats pel Tribunal de Comptes

La sessió plenària de l'1 de juliol va estar marcada per una declaració institucional i les mocions presentades pels grups municipals, si bé va començar amb el recompte oficial de població, el qual a data d'1 de gener de 2021 se situava en 5.538 persones censades a Sant Pol de Mar.

La declaració institucional que es va aprovar amb el suport d'ERC, la CUP, JxCat i Junts per Sant Pol i el vot en contra del PSC va ser en defensa de les 41 persones encausades que van comparèixer el passat 29 de juny davant del Tribunal de Cuentas per l'acció exterior del govern de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017. La declaració insta el Tribunal de Cuentas a tenir en compte les al·legacions de la defensa dels encausats i el vot particular d'una de les magistrades en contra de la reclamació d'aquest òrgan. Des d'ERC es va manifestar que és una mostra més dels poders polítics contraris a l'independentisme de voler acabar amb aquest moviment amb aparells de l'estat i amb el poder judicial. Per la CUP es posa de manifest un cop més la repressió de l'Estat envers l'independestisme. Per Junts per Sant Pol es demostra de nou que som un país conquerit i que ens ataquen amb el recurs de la por de la repressió judicial. Pel PSC, Espanya és un país amb una democràcia reconeguda i diu que no es persegueix als polítics per les seves idees, sinó per les seves accions, i que si han de pagar un deute és per haver gastat diners públics en accions il·legals. Des de JxCat van lamentar la persecució cap a 41 famílies i les dificultats que hauran d'afrontar amb aquest procés.

Pel que fa a les mocions, la primera d'elles la van presentar conjuntament tots els partits amb representació al consistori i tenia per objecte promoure la declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tens del municipi de Sant Pol de Mar segons la llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d'habitatges. Limitar el preu del lloguer a Catalunya i facilitar l'accés d'un habitatge a totes les persones, i poder prendre mesures per garantir el dret a un habitatge digne.
Des de JxCat es va explicar que manquen els preceptius informes tècnics municipals perquè Sant Pol pugui declarar-se com a àrea d'habitatge tens, ja que si no es fa així, la moció té manca de justificació legal, motiu pel qual es van abstenir en la seva aprovació. Des d'ERC, es van felicitar de poder seguir fent polítiques d'habitatge que perdurin en el temps per afavorir que els veïns i veïnes no hagin de marxar de Sant Pol per culpa dels preus de l'habitatge. Per part de la CUP també es van posicionar a favor d'aquest tipus de polítiques i a fer-ne de noves per donar més facilitat a les generacions joves perquè no hagin de marxar de la vila. Junts per Sant Pol també hi va votar a favor, mentre que el PSC també va manifestar la dificultat de trobar pisos de lloguer en l'actualitat a Sant Pol i es va abstenir en la votació.

La segona moció aprovada pel Ple va ser en suport a Marcel Vivet i de rebuig a la sentència de l'audiència provincial que el condemna a cinc anys de presó. Per part d'ERC es va lamentar el terrorisme de la por exercit per sufocar el dret a manifestar-se de la població. JxCat van corroborar que la justícia espanyola només aconsegueix desprestigiar-se a sí mateixa amb sentències com aquesta, mentre que Junts per Sant Pol va manifestar vergonya aliena de la justícia espanyola. Per contra, el PSC es va posicionar al costat de la justícia i de la sentència en base al contingut d'aquesta. La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals, a excepció del PSC que hi va votar en contra.

El Ple municipal va finaitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups a l'oposició.

Podeu tornar a visionar la sessió plenària amb el següent vídeo.

×  
Ple ordinari de l'01/07/2021 Ple ordinari de l'01/07/2021
Temes relacionats
Publicació 01.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina