X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de març aprova el Reglament de Participació i la regulació de l'ús de patinets elèctrics

La sessió plenària celebrada aquest 25 de març a la tarda va provar el nou Reglament de Participació Popular, document que estableix les bases per fomentar la participació ciutadana de la vila de manera regulada i amb l'objectiu de promoure una major cultura democràtica. La redacció d'aquest reglament destaca per les sessions prèvies de debat obertes a la ciutadania i que recull les aportacions que han realitzat els vilatans i les vilatanes. El regidor de Participació va explicar que és un document viu obert a millores i que, a partir d'ara, es posarà en marxa el seu desplegament.

D'altra banda el Ple del març també va aprovar l'actualització de l'Ordenança de circulació i les infraccions que se'n deriven. En destaca la regulació de l'ús de patinets elèctrics a la via pública. Una qüestió important atesa l'augment d'aquesta tipologia de vehicles lleugers als carrers de Sant Pol. L'Ordenança s'actualitza després de 20 anys sense revisió, i s'adapta a l'evolució de la normativa estatal en matèria de trànsit. D'una banda, es rebaixen les sancions pels conductors que passin pels carrers Consulat de Mar i Ferrocarril en horari restringit de 200 a 100 euros, així com no posar el disc horari en zona blava ,o bé sobrepassar-ne el límit horari, que passa de 90 a 50 euros, a banda de la bonificació del 50% per pagament voluntari.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, com són els patinets elèctrics, es regula que els seus conductors hauran de conduir sense auriculars i sense manipular dispositius mòbils, respectar els límits de velocitat i tota la senyalització viària. A més no podran dur cap passatger i només podran circular per la calçada, amb obligació de dur casc i llums, i una assegurança si són part d'una activitat econòmica.
En aquest sentit es va informar que la Policia Local ha fet una campanya informativa des del gener i que ara ja es comencen a aplicar sancions. Des del consistori es va explicar, però, que se seguiran realitzant campanyes informatives i de conscienciació.

En aquesta sessió també es va aprovar la modificació de l'ordenança d'estacionament a la via pública i els preus per l'ús de les zones blaves. També s'unifiquen criteris en la compra de l'adhesiu d'estacionament en zona blava per a les persones que no paguen l'impost de circulació a la vila, que s'estableix en 100 euros per tot l'estiu durant tot el dia, o de 50 euros per tot l'estiu durant mig dia o un mes.
El grup de JuntsxCat va plantejar dubtes sobre el fet que es designin 4 agents durant els mesos d'estiu a controlar les zones d'estacionament i que es destini part de la jornada laboral de dues administratives també a la gestió de les zones d'estacionament regulat. El regidor de Governació va explicar que els 4 agents seran del reforç d'estiu i no de la plantilla ordinària, mentre que el regidor d'Hisenda va informar que aquesta previsió respon a la justificació d'ingressos i despeses de l'estudi econòmic d'aplicació de la taxa.

També es va aprovar la darrera acta de delimitació entre els termes municipals de Sant Pol i Calella, de data del 10 de desembre de 2020. El Ple va finalitzar amb l'apartat de precs i preguntes per parts dels membres de l'oposició.

Podeu visionar de nou aquesta sessió plenària en el vídeo següent.

×  
Ple ordinari del 25/03/2021 Ple ordinari del 25/03/2021
Temes relacionats
Publicació 26.03.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina