X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de gener, marcat pels punts de sostenibilitat ambiental

El Ple celebrat aquest 28 de gener va estar protagonitzat pels punts que aposten cap a la sostenibilitat ambiental, si bé els primers punts de l'ordre del dia van ser de caràcter organitzatiu. En aquest sentit, es va aprovar l'aplicació d'un increment del 0,9% de les retribucions del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, amb efectes de l'1 de gener de 2021, i també es va aprovar la regularització de la Relació de Llocs de Treball (RLT), incorporant les modificacions puntuals realitzades des que l'actual RLT va ser aprovada al desembre de 2018. A més, es va aprovar l'autorització de compatibilitat d'una de les treballadores municipals.

En el cinquè punt de l'ordre del dia es va aprovar l'adhesió de Sant Pol a l'Associació de Municipus per a l'Energia Pública (AMEP), amb la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, desenvolupant accions per impulsar una transició a un model energètic just,democràtic i sostenible. Tots els partits hi van votar a favor, excepte el representant del PSC, que va manifestar desconfiar d'aquesta iniciativa.

També en aquest Ple de gener es va aprovar l'adhesió al conveni marc de col·laboració entre l'agència de residus de Catalunya i les entitats gestores deos sistemes integrats de gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics, amb el qual es regula la gestió d'aquests residus per part de la deixalleria municipal.

La deixalleria municipal també va ser protagonista amb l'aprovació del conveni per mancomunar aquest equipament amb l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta. En aquest punt, el portaveu de JxCat va posar en dubte les xifres econòmiques presentades pel govern i va demanar alguns aclariments al respecte. Per aquest motiu, es van abstenir en la votació juntament amb el PSC. Igualment es va aprovar el reglament d'ús de la deixalleria, ara que la gestió passa a ser municipal. El regidor del PSC va opinar que el reglament conté massa prohibicions i que això dificulta a l'usuari fer-ne ús. L'Alcalde va informar que, tal i com ja es va indicar a la comissió informativa, no han fet més que transposar la llista que estableix l'Agència de Residus i que a la deixalleria s'hi pot portar tot allò que es revaloritzable.

Altres punts que es van aprovar va ser la designació de membres del consistori al Consell Escolar Municipal amb representació de tots els partits presents al consistori, així com la cessió d'ús de les antigues escoles a favor del Departament d'Educació perquè els estudiants de batxillerat en puguin fer ús. A més, es va aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Corporació de Salut del Maresme i La Selva per aplicar el Programa d'atenció al domicili a l'alta hospitalària.

El Ple va finalitzar amb l'apartat de precs i preguntes per part dels partits a l'oposició.

Podeu consultar les actes completes dels Plens municipals en aquesta pàgina del Portal de Transparència.
Nota: la publicació de les actes té un cert retard, atès que depén del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

×  
Ple ordinari del 28/01/2021 Ple ordinari del 28/01/2021
Temes relacionats
Publicació 29.01.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina