Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La sala Ainaud de Lasarte s'omple per a la projecció i col·loqui de la projecció "Aquell Sant Pol: la platja i l'espigó"

La sala Josep M. Ainaud de Lasarte va acollir el passat divendres el passi de la pel·lícula «Aquell Sant Pol: la platja i l'espigó», una compilació d'imatges familiars i d'estiueig dels anys 40 del segle XX. L'activitat va ser organitzada per la Regidoria de Cultura, a iniciativa de la Biblioteca Can Coromines i l'Arxiu Municipal, per contribuir als actes celebrats arreu amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual (27 d'octubre) i que va aconseguir aplegar més de 70 persones.

L'acte va començar amb la presentació, a càrrec de Cristina Bosch, Arxivera Municipal, que va destacar la importància del patrimoni audiovisual i va explicar la manera com les pel·lícules havien passat a formar part del Fons de l'Arxiu. Tot seguit va ser el torn d'Eliseu Carbonell, Doctor en Antropologia, que va parlar del context històric del moment, fent especial èmfasi en la construcció de l'espigó,  i deixant-nos interessants reflexions al voltant de com l'estiueig i el turisme han transformat Sant Pol i han acabat desplaçant l'activitat pesquera local.

A continuació es va visionar la pel·lícula, que va originar comentaris i rialles dels assistents que hi van reconèixer alguns santpolencs, com Martí Pla, fundador dels Banys Lluís.

Finalment, Eduard Costa va presentar el projecte documental «Les dones de la mar», que duu a terme, juntament amb Sònia Armengol i l'entitat A Tot Drap, i que vol ser un recull de les veus de les darreres dones de mar, la seva visió social, el seu rol dins la comunitat i les seves tasques diàries.

L'acte va acabar amb un col·loqui, en el que va participar el donant de les pel·lícules, Patet Fiter, així com la Sra. Milagros Domínguez, que participa en el documental «Les dones de la mar».

El muntatge i les pel·lícules originals es poden visionar en aquest enllaç.

Temes relacionats
Publicació 28.10.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina