Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Eleccions municipals 2019: Empat de regidors entre JuntsXCat i ERC

Junts per Catalunya-Sant Pol i Esquerra Republicana aconsegueixen quatre regidors en les eleccions municipals celebrades aquest diumenge, 26 de maig. La CUP entra amb tres regidors al consistori. Junts per Sant Pol es queda amb un regidor i el PSC torna a l'Ajuntament amb un altre regidor.
 
Les eleccions municipals d'aquest diumenge, 26 de maig, han estat un frec a frec entre Junts per Catalunya-Sant Pol i Esquerra Republicana. La candidatura encapçalada per l'alcaldessa Montserrat Garrido ha obtingut 869 vots, mentre que la llista liderada per Albert Zanca han assolit 855 butlletes. Pràcticament, un empat que els dóna quatre regidors a cadascú. En aquest sentit, els republicans han quasi doblat els resultats de fa quatre anys, amb 400 vots més.
 
La tercera força política de l'Ajuntament de Sant Pol serà la CUP que entra per primera vegada al consistori amb tres regidors. La CUP ha sumat 522 vots. Per contra, Junts per Sant Pol ha perdut suport entre els santpolencs, i perd dos dels tres regidors que ostentava fins ara. La llista independent ha rebut 214 vots, menys de la meitat que en els anteriors comicis, en els quals va sumar 486 vots. Junts per Sant Pol tindrà un representant al consistori. Per últim, torna al consistori santpolenc el PSC amb un regidor que li ha donat els 174 vots rebuts. Partit Popular i Convergents es queden fora de l'Ajuntament.
 
Una alta participació
 
Una característica d'aquestes eleccions municipals és l'alta participació, que a Sant Pol també ha estat evident. Enguany, han votat 2.858 santpolencs i santpolenques, el que suposa una participació del 73,5%. Es tracta de 10 punts més respecte a l'any 2015, quan van votar 2.354 persones, un 62,5% del cens.
 
Suport a Puigdemont en les europees
 
Respecte a les eleccions europees, que també se celebraven aquest diumenge, Sant Pol ha apostat per un suport a la llista de JuntsXCat encapçalada per Puigdemont, amb 1.471 vots. La llista d'ERC-Ara Republiques, amb Oriol Junqueras com a número u, ha estat la segona llista més votada amb 716 vots. PSC, Podemos i Ciutadans han estat les següents candidatures amb més suport. La participació en les europees sí que ha crescut molt respecte fa cinc anys. Han votat a Sant Pol 2.848 veïns i veïnes, un 73,35%, quan fa cinc anys van votar 2.032, un 54,8%; és a dir, hi ha quasi 20 punts de diferència respecte als anteriors comicis.
 

Publicació 27.05.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina