X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de desembre aprova la supressió de la zona taronja

El darrer Ple de l'any, celebrat el 23 de desembre, va ser de nou en format telemàtic per l'empitjorament de les dades epidemiològiques de la Covid.

En la sessió es va aprovar la supressió dels estacionaments regulats de zona taronja de la plaça Anselm Clavé i dels carrers del seu entorn. La decisió s'ha pres en base a un estudi de l'any 2017 i al fet que en el moment de l'aplicació no es va tenir en consideració el nombre d'estacionaments privats de la zona afectada. El regidor de Seguretat i Mobilitat, David Hernández, va explicar que hi ha 140 places d'estacionament públiques i 380 estacionaments privats, així com que aquest 2021 s'havien lliurat 588 adhesius de zona taronja. En base a aquestes dades, es constataria que hi ha estacionament suficient per als veïns d'aquesta zona de Sant Pol.
Des de JxCat es va argumentar que la zona taronja va ser una prova pilot extensible a la resta del municipi i que caldria tenir en compte que el 25% de les places privades pertanyen a persones no residents i que en base a l'experiència dels usuaris de l'entorn, no estava prou justificada la supressió de la zona taronja. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables d'ERC i CUP, i els contraris de JxCat, Junts per Sant Pol i PSC.

D'altra banda, es va aprovar la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal, associada al Pla especial de masies, cases rurals i construccions en sòl no urbanitzable de Sant Pol, per canviar part de l'articulat, vinculat al planejament del 1992, perquè no està adequat a Llei urbanística vigent. Amb aquesta modificació es vol preservar el patrimoni que suposen les masies de la vila per facilitar la seva rehabilitació i conservació. En aquesta mateixa línia, el Ple va aprovar inicialment el Pla Especial de masies i cases rurals de la vila. Es tracta d'un catàleg de 20 masies o construccions situades en sòl no urbanitzable, que han estat catalogades a partir del seu valor històric, patrimonial o paisatgístic. Els dos punts es van paorvar amb els vots a favor d'ERC, CUP i Junts per Sant Pol, i l'abstenció de JxCat i PSC.

Pel que a les obres d'ampliació de l'escola Sant Pau es va aprovar el contracte de redacció del projecte bàsic, executiu, així com la posterior execució de les obres. Tanmateix, el plenari va aprovar per unanimitat la modificació del conveni de col·laboració amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, per tal d'adequar-lo a la Llei 40/2015,

En matèria de salut, també es van aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració pel 2022 entre l'Ajuntament i la Corporació de Salut del Maresme i La Selva per a la prestació del Programa PADAH d'Atenció al Domicili a l'Alta Hospitalària, i l'addenda econòmica pel 2022 del conveni de delegació del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD).

En matèria social, es va aprovar per unanimitat la modificació de les bases reguladores de les subvencions socials municipals, així com el reglament d'adjudicació i funcionament dels pisos d'allotjament temporal per a persones en situacions de risc d'exclusió social.

Quant a participació ciutadana, es va aprovar la creació dels Consells Sectorials de Medi Ambient, Cultura, Equitat i Seguretat.

En Promoció Econòmica, es va ratificar el conveni de delegació parcial de competències al Consell Comarcal del Maresme per portar a terme el Programa Treball i Formació, i es va donar compte de l'informe de la Sindicatura de Comptes relatiu al compte general de les corporacions locals de l'exercici 2019.

En l'apartat de mocions, la CUP, ERC, JxCat i Junts per Sant Pol, van aprovar una moció de suport al diputat Pau Juvillà, condemnat a sis mesos d'inhabilitació pel TSJC per fer defensa del seu dret a la llibertat d'expressió. També va prosperar una moció de suport a l'escola en català presentada per JxCat en suport a Somescola.cat i en relació als fets succeïts arran de les mesures cautelars que obliguen a impartir el 25% d'hores lectives en castellà a una escola de Canet de Mar. Ambdues mocions van properar amb els vots favorables de totes les formacions excepte del PSC, que hi va votar en contra.

La sessió plenària va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels membres de l'oposició.

Podeu tornar a visionar el Ple amb aquest vídeo:

×  
Ple ordinari del 23/12/2021 Ple ordinari del 23/12/2021
Temes relacionats
Publicació 23.12.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina