Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

NotÝcies
Obrir/tancar men˙ lateral
Sant Pol va ser el tercer poble del Maresme que millor va reciclar durant el 2020

Segons recullen les estadístiques de l'Agència de Residus de Catalunya sobre els resultats individuals per municipis al 2020, Sant Pol de Mar va assolir el 67,46% en la recollida selectiva de residus.

Una xifra de reciclatge que ens situa com a tercer municipi de la comarca amb el percentatge més alt de recollida selectiva de residus, només per darrera d'Argentona (88,15%) i Arenys de Munt (74,79%).

Malgrat aquestes bones dades d'alguns municipis de la comarca en un any com el 2020, marcat per la pandèmia i un canvi d'hàbits en el consum i també en la generació de residus, el Maresme ha fet un petit pas enrere en els resultats de recollida selectiva respecte l'any anterior.  

En concret, s'han recollit selectivament el 47,27% dels residus, és a dir 113.684 tones, la qual cosa suposa una reducció del -1,58% respecte l'any anterior, segons les dades que ha publicat l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). 

Les xifres revelen que la recollida selectiva a la comarca és de 259,86 kg per habitant i any, mentre que la de la fracció resta (tot allò que es recull barrejat) es situa en els 289,83 kg per habitant i any. 

Si ens centrem en el cas de Sant Pol de Mar, durant el 2020 vam generar una mitjana de residus de 2,0924 Kg per habitant i dia. I, d'aquests, 0,68 Kg/hab/dia van ser de rebuig. Això vol dir que cal seguir millorant en la gestió de residus, tant a nivell municipal com particular, per reduir la quantitat de residus de la fracció resta per reduir, també, en conseqüència, la quantitat de residus que acaben a la planta incineradora. En aquest sentit, és bàsic separar millor els residus que generem i generar-ne menys, sobretot de resta/rebuig.

Pel que fa al total de generació de residus municipals, tot i els efectes de la pandèmia, les reduccions no han estat especialment significatives (-1,48% al Maresme i -1,8% a tot Catalunya), força inferior a l'impacte econòmic associat a les conseqüències del COVID 19. 

En resum, el 2020 ha estat molt condicionat per les circumstàncies conegudes de la pandèmia. Tot i així, aquests resultats de recollida selectiva i el reciclatge real de bona part d'aquesta recollida que se'n deriva, amb la incorporació de la recuperació material sobre la fracció resta, permeten al conjunt del Maresme està prop de l'objectiu europeu del 50% de reciclatge per al 2020. En qualsevol cas, els ambiciosos objectius europeus de futur a l'alça suposen un gran repte perquè aquells municipis amb marge de millora implementin accions decidides per augmentar la recollida selectiva i reduir la fracció resta al llarg dels propers anys. 

Podeu consultar les estadístiques completes del 2020 des d'aquest enllaç
 

Temes relacionats
Publicaciˇ 05.11.2021
Versiˇ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electr˛nic
Pujar al principi de la pÓgina